Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști români și elvețieni, într-o expoziție de pictură la Bastionul din Timișoara
connection, bastion

Artiști români și elvețieni, într-o expoziție de pictură la Bastionul din Timișoara

Otto Anton Forster, Tiberiu Flavius Buzea și Teodora Pop sunt reuniți în expoziția „Connections”, deschisă la Centrul Multifuncţional Bastion Timișoara, unde poate fi vizitată gratuit până în 6 martie.

Pictorii provin din spaţii culturale diferite, iar fiecare tablou expus este o fereastră către lumea interioară a autorului, spune curatorul Marcel Drăgan.

Otto Anton Forster s-a născut la 14 noiembrie 1948, în Cantonul St. Gallen (Elveția), a studiat textile și broderie, dar și artă și desen de modă. Din 1972, a condus timp de 20 de ani o afacere de producție de îmbrăcăminte sportivă și design. În 1996, s-a mutat la Lugoj pentru a lucra într-o firmă elvețiană producătoare de broderii. După pensionare, în 2012, a urmat o școală de artă în Timișoara. De atunci, a condus și a operat o organizație non-profit de salvare a animalelor.

Tiberiu Flavius Buzea s-a născut în Tg. Jiu, iar acum trăieşte şi lucrează în Timişoara. Artist autodidact, lucrează de mai bine de zece ani. După multe expoziții de grup și personale în țară și peste hotare, a urmat și cursurile Facultăţii de Artă şi Design din Timişoara, actualmente fiind în anul 3 licenţă la secţia Pictură.

Teodora Pop s-a născut în 1985, la Cluj-Napoca, și în 2008, a absolvit Universitatea Babes-Bolyai, specializarea Patrimoniu Cultural – Pictură de icoane și biserici. În 2016, a absolvit masteratul în cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca, secţia Pictură, unde în a început şi studiile doctorale în Arte Vizuale. Participă la workshopuri și are o bogata activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018 este membru Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Cluj. În octombrie 2019, s-a mutat la Timișoara, unde a lansat proiectul Art-Hoc, un centru cultural şi expoziţional, care a funcţionat până în octombrie 2023.