Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  City Break Art – Londra
street,view,of,trafalgar,square,at,night,in,london

City Break Art – Londra

Londra oferă oricând o uriașă paletă de variante pentru petrecut timpul, iar arta ocupă un loc major în viața orașului. Capitala britanică găzduiește sute de muzee și galerii, în care zilnic există ceva interesant de văzut.

Curatorial a făcut o selecție și propune pentru un city break câteva expoziții.

„Yayoi Kusama: Infinity Mirror Rooms”, la Tate Modern

Instalații imersive create de artista japonză Yayoi Kusama transpun vizitatorul în viziunea unică de infinite reflecții.

„Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life” este una dintre cele mai mari instalații realizate de ea până în prezent și a fost destinată retrospectivei de la Tate Modern din 2012. Acum este expusă alături de „Chandelier of Grief”, o încăpere ce creează iluzia de univers fără margini format din candelabre din cristal care se rotesc.

Expoziția, cce cuprinnde și o mică parte documentară, este deschisă până în ianuarie 2023.

Raphael, la National Gallery

Pictor, proiectant, arhitect, arheolog și poet, Raphael a captat în arta lui umanul și divinul, iubirea și prietenia, învățarea și puterea.

O expoziție dedicată carierei lui de doar două decenii este deschisă la National Gallery până pe 31 iulie 2022.

Tablouri și decese celebre, design, țesături și tipare – unele împrumutate de la Louvre, National Gallery of Art, Washington, Prado, Uffizi Museum și Vatican Museum – sunt cuprinse în expoziția ce explorează întreaga lui carieră.

Walter Sickert și Cornelia Parker, la Tate Britain

Una dintre cele mai importante figuri ale artei britanice secolului 20, Walter Sickert este cunoscut pentru compozițiile sale radicale. Tate Britain îi dedică o retrospectivă prin care este prezentată tranziția lui de la impresionism la modernism,, c lucrări insporate de știri, spectacole de teatru și cultura populară. Ea poate fi vizitată până pe 18 septembrie.

Cornelia Parker este una dintre cele mai apreciate artiste contemporane britanice. Mânată mereu de curiozitate, ea reconfigurează obiecte casnice pentru a pune la îndoială relația noastră cu lume. Sunt prezentate lucrări de la finalul anilor 1980 și începutul anilor 1990, dar și mai recente – desene, filme, fotografii și broderii. Expoziția e deschisă până pe 16 octombrie.

Our Time on Earth, la The Curve din Barbican Centre

Galeria The Curve de la Barbican Centre găzduiește o expoziție ce reunește idei legat de criza climatică. Ea combină lucrări de artă digitală, imersive, interactive pentru a explora diverse moduri de a trăi în armonie cu planeta. Este deschisă până pe 29 august.

Postwar Modern: New Art in Britain 1945-1965, la Art Gallery din Barbican Centre

O abordare inedită a artei în Marea Britanie după Al Doilea Război Mondial, o perioadă în care artiștii erau nevoiți să dea sens unei lume complet alterate. Expoziția cuprinde 48 de artiști și aproximativ 200 de lucrări de pictură, sculptură, fotografie, colaj și instalație. Ea explorează subiectele care i-au interesat cel mai mult pe artiști, precum corpul, peisajul stradal, relațiile personale și viitorul. Poate fi vizitată până pe 26 iunie.