Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 6 – 8 octombrie
paul mureșan, expo

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 6 – 8 octombrie

Trei expoziții de pictură și grafică sunt recomandate de curatorial.ro pentru acest weekend petrecut în București: pictorul francez Michel Vinay expune la Elite Art Gallery, artistul Paul Mureșan – la Arthub Bucharest și centenar Dragoș Morărescu – la Galeria Romană.

„E = M Vinay/ 77”

Michel Vinay, care a fost martor timp de două decenii și jumătate la viața artistică românească, expune la Elite Art Gallery până pe 28 octombrie, sub titlul „E = M Vinay/ 77”.

Născut în Lyon în 1946, Michel Vinay a studiat la Ecole de Beaux-Art din Lyon, oraș unde a lucrat o vreme ca designer de modele de imprimeuri pentru Fabrica de Mătase. S-a instalat apoi la Passonfontaine, în Franche-Comte, unde a lucrat în atelierul propriu ca restaurator de mobilă stil și de obiecte de artă, tablouri și sculptură. Din anul 2000, trăiește la Bistrița și la Livezile. „El aduce în atelierul și în noua lui casă din Romania ceva din expresivitatea, spiritul ludic și dinamismul de altădată al culturii din care vine”, spune Oliv Mircea, critic de artă.

„No, i bine ce-ai făcut?”

Paul Mureșan, artist, regizor, animator și ilustrator, expune lucrări de grafică și video la Arthub Bucharest până pe 12 octombrie.

Expoziția reunește 29 de creații într-o selecție eclectică din universul personal al artistului cu un imaginar care deschide o fereastră spre povești și reflecții despre dor, moarte, amintiri false, teroare existențială și pisici, și o proiecție video în buclă, denumită „Stream of Consciousness”.

Centenar Dragoș Morărescu

O retrospectivă Dragoș Morărescu va marca, la Galeria Romană, centenarul nașterii artistului și va fi deschisă până pe 28 octombrie.

Sunt expuse lucrări ce acoperă aproximativ întreaga lui perioadă de creație (1947 – 1997) și care abordează multiple tematici recurente de-a lungul activității artistului.

Vernisajul este programat pe 6 octombrie, începând cu ora 19:00, când vor lua cuvântul curatorii expoziției, Cătălin Davidescu și Vladimir Bulat, istorici și critici de artă.