Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Roman Tolici, „Realpolitik” la Mobius Gallery
realpolitik, expozitie, mobius

Roman Tolici, „Realpolitik” la Mobius Gallery

Expoziția „Realpolitik” a lui Roman Tolici va fi deschisă la galeria Mobius din cadrul Combinatului Fondului Plastic din București pe 31 august, de la ora 19:00.

„Realpolitik” provoacă la reflecție și sondează adevărata esență a sistemelor politice cheie și a principalelor figuri influente ce au modelat istoria umană până în zilele noastre.

Titlul expoziției se inspiră din conceptul eponim articulat de Ludwig von Rocheau, scriitor și om politic german din secolul al XIX-lea. În acest context, termenul este lipsit de conotația sa pozitivă. În interpretarea lui Tolici, realpolitik are de-a face cu strategii politice care sunt adesea intimidante, lipsite de etică și nemiloase.

Esența profund susceptibilă a umanității, analizată

Explorând fața reală a principalelor sisteme politice și personaje care au influențat istoria omenirii până în momentul actual, expoziția oferă o perspectivă neconvențională asupra politicii globale, investigând-o din unghiuri neplăcute, care dezvăluie identități ascunse, expunând adevărata față a Răului.

Roman Tolici analizează esența profund susceptibilă a umanității, subliniind și interacțiunea complicată a simbolurilor politice, care par să se nască perpetuu unul pe altul, într-un ciclu neîntrerupt de manipulare și exploatare a puterii.

„Am văzut la propriu și la figurat în negativ lumea politicii. Este un peisaj care se formulează din politizarea istoriei, în care personajele pozitive și negative sunt fluctuante, în funcție de puterea politică ce impune istoria. În «Realpolitik» am încercat să elimin orice fel de parti-pris. Nimeni nu e cu adevărat curat, toți purtăm povara istorică a violenței, a cruzimii și nedreptății, indiferent dacă participăm la lumea politică pasiv sau activ”, spune Roman Tolici.

Expoziția va fi deschisă până pe 24 septembrie.