Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finisajul expoziției „Laborator III” la Muzeul Național de Artă al României
laborator iii

Finisajul expoziției „Laborator III” la Muzeul Național de Artă al României

Evenimentele care marchează închiderea expoziției „Laborator III. Aspecte din restaurarea unor lucrări de grafică și ceramică din China și Japonia aflate în patrimoniul MNAR” de la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vor avea loc pe 25 iunie, între orele 11.00-19.00, în Sala Kretzulescu – intrarea prin Strada Walter Mărăcineanu, vizavi de biserica Kretzulescu.

Curatori sunt: Oana Solomon, șef de laborator restaurare ceramică, sticlă, metale, și dr. Andreia-Maria Teodorescu, expert restaurator grafică. Designul expozițional a fost realizat de Vadim Romulus Patriciu Arhitectură.

„Laborator III” a pus într-un dialog original cinci lucrări de pictură pe mătase și hârtie cu montări tradiționale, patru gravuri ukiyo-e (imagini ale lumii trecătoare) și șase piese din porțelan și pietre semiprețioase, ce se numără printre obiectele cele mai frumoase din patrimoniul MNAR provenite din Extremul Orient.

Recent restaurate în laboratoarele muzeului, aceste obiecte au putut fi din nou expuse și admirate, după o îndelungată absență, datorită unui proces exigent de restaurare care a fost de asemenea prezentat publicului prin documente și instrumente de lucru specifice.

În ziua închiderii expoziției, în intervalul orar 11.00-18.00, publicul va beneficia de o serie de activități legate de specificul culturilor chineze și japoneze.

Programul va cuprinde: Demonstrație de Ikebana realizată de Andreea Georgescu, (profesor acreditat al școlii Sogetsu de ikebana, Japonia), Centrul de studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, de la ora 11.00, atelier de caligrafie și pictură chinezească în tuș realizat sub îndrumarea Luminiței Bălan, Institutul Confucius din cadrul Universității din București (în spațiul atelier al MNAR), de la ora 12.00, concert de tobe japoneze și Shakuhachi realizat de trupa Kodama Daiko de la Centrul de studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, de la ora 17.00.

Participarea se face pe bază de invitație, accesul liber pentru publicul larg fiind admis în limita unui număr de 20 de persoane per activitate.

Foto credit: MNAR