Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Articulating Boundaries – Paul Ilfoveanu și David Pelmuș, la Diptych Art Space
pelmus, ilfoveanu, expozitie diptych

Articulating Boundaries – Paul Ilfoveanu și David Pelmuș, la Diptych Art Space

Expoziția „Articulating Boundaries”, cu lucrări de Paul Ilfoveanu și David Pelmuș, va fi vernisată în seara de 19 ianuarie, la Diptych Art Space din București.

Curatoare este Irina Motroc, iar expoziția reprezintă primul proiect selectat în urma unui apel al Diptych Art Space și Universitatea Națională de Arte, ce are ca scop oferirea unui spațiu de expunere artiștilor și curatorilor în devenire, aflați încă în perioada de studiu.
Concursul, care încurajează colaborările dintre secțiile de teorie și practică aflate sub umbrela UNArte, a fost deschis în perioada mai – iulie 2023, iar proiectele au fost selectate de Mirela Dăuceanu (reprezentant UNArte), Lina Țărmure (curator și co-fondator Diptych) și artistul Zoltán Belá (co-fondator Diptych).

După vernisaj, expoziția va putea fi vizitată până în 22 februarie 2024.

„Expoziția «Articulating Boundaries» propune o incursiune în complexitatea intimității umane, dezvăluind și disecând limitele construite și demolate în relația noastră cu lumea interioară și cea exterioară. Conceptul expoziției este centrat pe segmentarea și reasamblarea experiențelor personale, provocând privitorii să devină voyeuri și să exploreze lumi prin fereastra transparentă a lucrărilor expuse. Instalațiile prezentate încurajează o privire sinceră, disecând emoțiile și cultivând sentimente contradictorii. Viziunea din exterior asupra intimității aduce în prim-plan influența societății și a observatorilor exteriori asupra spațiului personal.
«Articulating Boundaries» este o invitație la contemplare și o explorare asupra modului în care construim limitele în căutarea sinelui, transformând privitorul într-un participant activ în fragmentarea și reconstrucția emoțiilor, oferindu-i oportunitatea de regăsire și recuperare a sinelui în fața expunerii fără rezerve”, spune Irina Motroc în textul curatorial.