Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artista elvețiană de origine română Anca Seel-Constantin expune pictură, cărţi obiect, colaje şi ţesături la ARCUB
arcub gabroveni 1

Artista elvețiană de origine română Anca Seel-Constantin expune pictură, cărţi obiect, colaje şi ţesături la ARCUB

Artista elvețiană de origine română Anca Seel-Constantin expune în această toamnă la Bucureşti o selecţie a celor mai importante lucrări de artă realizate de ea în ultimii ani.

Intitulată „Geografia cuvintelor”, expoziţia organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București poate fi vizitată în perioada 15 septembrie – 16 octombrie 2022 la ARCUB Hanul Gabroveni.

După ce a expus la Salonul de Grafică şi la Institut du Monde Arabe din Paris, la Gallery 44 New York și la Congresul Mondial de Estetică din Tokyo, Anca Seel-Constantin propune publicului român „Geografia cuvintelor”, o expoziţie în care „artista se povestește cu rafinamentul unui jurnal din secolul trecut” aşa cum explică Carmen Popesco-Negresco, critic şi istoric de artă.

Expoziţia „Geografia cuvintelor” poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 12:00 – 20:00, la Sala Coloanelor de la etajul 1 al Hanului Gabroveni în perioada 15 septembrie – 16 octombrie. În fiecare zi de luni expoziția va fi închisă. Accesul este gratuit.

Cine este Anca Seel Constantin

Anca Seel-Constantin este prima femeie artist din Elveţia care a fost invitată de Fundaţia Henry și Mary Clews la Chateau de la Napoule din Cannes.

Născută la Bucureşti, a studiat pictura la Institutul de Arte Frumoase „N. Grigorescu“, stabilindu-se, după căderea comunismului, în Neuchâtel. Încă din 1992, Anca Seel a reuşit să câştige atenţia publicului, expunând în galerii din marile oraşe ale lumii (New York, Paris, Roma, Londra, Bruxelles, Tokio, Seul).

Exersează îndeosebi pictura, colajul fotografic şi compoziţiile în tehnică mixtă. A participat în ultimii ani la numeroase expoziţii de „carte-obiect“. În acelaşi spirit, ilustrează cărţi ale unor autori faţă de care şi-a descoperit reale afinităţi: Kafka, Eugen Ionescu, Constantin Kavafis, Pier Paolo Pasolini, Agota Kristof.

Foto: Arcub.ro