Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Artiștii plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel expun la MNȚR
afis dor și drum

Artiștii plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel expun la MNȚR

Artiștii plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel expun în Sala Media de la Muzeul Național al Țăranului Român în perioada 15 ianuarie – 2 februarie 2025.

După mai bine de un an de la prima sa apariție, la 6 decembrie 2023, expoziția „dor și drum” a artiștilor plastici Nicu Dumitrescu și Elena Borundel e vernisată la MNȚR în 15 ianuarie 2025, la ora 17:00.

Elena Borundel este doctor în arte vizuale, scenograf și teolog, membru al UCIN și UAPR – Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare. Are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup. De succes s-a bucurat expoziția „Tronul Euharistic”, deschisă în iulie 2020, la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia.

A realizat scenografia și costumele pentru mai multe spectacole de teatru și filme. A publicat numeroase articole și studii, iar în prezent este expert la Școala de Artă București, secția Artă Decorativă. În 2018, a obținut a obtinut Premiul Special pentru Artă Religioasă și Restaurare – Bienala de Arte Adriatica „Ion Truică”, la Pescara (Italia), iar în 2009 – Premiul „In Honoris, pentru contribuția adusă la renașterea Școlii de Artă București”, din partea Primăriei București.

Nicu Dumitrescu (1958) este membru titular UAPR, filiala AFAPRR. Are la activ multe expoziții personale și participări la saloane de artă și expoziții de grup. A obținut mai multe premii pentru arta sa: Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2021-2022; Premiul pentru lucrare din sticlă, la expoziția „Portret și autoportret”, Iași 2022; Premiul pentru tehnică mixtă, la expoziția „Identități Ieșene”, Iași, 2022; Premiul pentru sculptură, la expoziția „Zis și făcut”, Iași, 2022-2023.

„dor și drum” are ca punct de plecare dorul, acea stare sufletească pe care fiecare dintre noi o are față de trăirile copilăriei, momente în care, fără să vrem, acumulăm informații care ne vor defini drumul în viață.