„Bauhaus 2022”, în cadrul Expohub OAR București
Proiectul expozițional și educațional „Bauhaus 2022” va fi prezentat în cadrul Expohub OAR București în perioada 10 – 22 noiembrie.
Expoziția „Bauhaus 2022” va fi vernisată pe 10 noiembrie, la ora 18:00, la sediul filialei din Capitală a Ordinului Arhitecților din România. Evenimentul este dedicat celei de-a 20-a ediții a Anualei de Arhitectură București.
În expoziţie vor fi prezentate unele dintre cele mai reuşite lucrări înscrise în Concursul Internaţional de Creativitate „Bauhaus 2022” şi premiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) şi Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, în perioada 3-25 mai 2022.
Concursul a fost iniţiat anul acesta de dr. arh. Luca Matei Stoian şi organizat de C.E.A.A.A. împreună cu partenerii săi, amintind de impactul multidisciplinarității și al mișcării Bauhaus asupra societății moderne. „Bauhaus 2022” se alătură seriei de proiecte culturale Noul Bauhaus European, organizată de Comisia Europeană.
„Bauhaus 2022” are la bază promovarea şi mediatizarea creativităţii studenţilor şi elevilor din universităţile şi liceele vocaţionale de artă, muzică, arhitectură, media, fotografie, film.
În perioada 10 – 22 noiembrie 2022, în proiect, sunt incluse și conferințe şi workshop-uri tematice inițiate de Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual și de partenerii săi. Vor fi abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectura sustenabilă și audiovizualul, menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public numeros de creațiile realizate de tinerii creatori.
Concursul internaţional de creativitate „BAUHAUS 2022”
De la semne de circulație la mobilier de birou, legendara școală de design Bauhaus a schimbat modul în care arată și funcționează lumea noastră.
La peste o sută de ani de la începutul mișcării în Germania, suntem încă înconjurați de ideile Bauhaus despre artă, creativitate și măiestrie.
Prin concursul de creativitate „Bauhaus 2022”, C.E.A.A.A. a adus în fața publicului lucrări ale elevilor și studenţilor, printr-un eveniment dedicat arhitecturii, artelor şi audiovizualului, având următoarele secțiuni de concurs: Pictură, Grafică, Compoziţie, Afiş, Design, Arhitectură, Media, Fotografie, Sculptură, Muzică.
Noul Bauhaus European este o inițiativă strategică a Comisiei Europene, un proiect care combină viziunea Pactului Verde european cu o schimbare concretă în comunitate. Un proiect transdisciplinar, Noul Bauhaus European își dorește să stimuleze colaborarea și să genereze noi scenarii și moduri de a trăi și lucra împreună.
Noul Bauhaus European duce mai departe tradițiile și valorile Școlii Bauhaus, fondate în 1919 de Walter Gropius, în Weimar, atunci capitală a Germaniei de după Primul Război Mondial. Mișcarea combina meșteșugurile și artele plastice, devenind faimoasă pentru încercarea de a unifica principiile producției de masă cu viziunea artistică individuală. Punând folosirea inteligentă a resurselor și creativitatea în prim-plan, Școala Bauhaus vorbește despre importanța dialogului artistic multidisciplinar și trans-disciplinar și despre puterea adaptabilității mediului artistic.