Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cea mai scumpă operă din colecţia Givenchy, record de licitație pentru o lucrare din perioada suprarealistă a lui Giacometti – FOTO
givenchy

Cea mai scumpă operă din colecţia Givenchy, record de licitație pentru o lucrare din perioada suprarealistă a lui Giacometti – FOTO

Cel mai important lot din colecția personală a designerului francez Hubert de Givenchy – „Femme qui marche”, de Alberto Giacometti – a fost vândut pentru suma de 27 de milioane de euro, devenind cea mai scumpă operă vândută la licitaţie în Franţa de la începutul anului, stabilind un record pentru o lucrare din perioada suprarealistă a artistului.

Tablouri, sculpturi şi mobilier antic, vândute pentru mai mult de 114 milioane de euro

giacometti

Colecţia personală a designerului francez Hubert de Givenchy a fost vândută la licitaţie pentru mai mult de 114 milioane de euro la Paris, cu o sumă de două ori mai mare faţă de estimarea cea mai mică, a anunţat Christie’s care a organizat această vânzare.

În jur de 800 de loturi, de la tablouri și sculpturi de maestru, până la mobilier Regency excepţional de secol al XVIII-lea, au fost propuse de-a lungul a patru sesiuni, fizic şi online, din 14 până în 17 iunie.

Două sesiuni online, cu 478 de loturi de importanţă mai mică, se vor încheia joi.

Licitaţiile în format fizic au totalizat 114,4 milioane de euro, adică mai mult de dublu față de estimarea minimă (50 de milioane) şi 19 noi recorduri mondiale privind mobilier antic de David Roentgen, Domenico Piola şi Piero Dorazio, a precizat Christie’s într-un comunicat.

Douăzeci de loturi din colecţia Givenchy au fost vândute cu peste 1 million de euro şi cinci cu mai puţin de 5 milioane de euro (Joan Miro, Pablo Picasso, o pereche de sfeşnice atribuite lui Pierre-Philippe Thomire).

Colecţionari din întreaga lume au participat la această vânzare din care 57% au fost din Europa şi Orientul Mijlociu, 30% de pe continentul american şi 12% din Asia.

Credit foto: Christie’s