Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Obiecte colecţionate de Hubert de Givenchy – licitate la Christie’s în a doua jumătate a lunii iunie

Obiecte colecţionate de Hubert de Givenchy – licitate la Christie’s în a doua jumătate a lunii iunie

Pe 2 februarie, 1952, designerul prezenta prima sa colecţie haute couture iar 70 de ani mai târziu cei de la Christie’s au anunţat licitaţia-eveniment. Loturile sunt capodopere din elegantul Hôtel d’Orrouer din Paris şi din Château du Jonchet. Acestea vor fi adjudecate într-o licitaţie în format fizic, la Paris, între 14 şi 17 iunie şi într-o licitaţie online, organizată între 8 şi 23 iunie.

Hubert de Givenchy “întruchipează chintesenţa eleganţei şi a bunului gust francez”, spun cei de la Christie’s. În timpul vieţii, designerul a adunat o colecţie excepţională de lucrări de artă, capodopere moderne, pe care le-a instalat în superbele sale case.

Publicul larg va descoperi calităţile sale de colecţionar prin intermediul celor peste 1.000 de obiecte care vor fi expuse la Paris pe 8 iunie. O parte din loturi vor fi prezentate în mai multe contexte, în lume. Alături de expoziţii vor avea loc şi evenimente specifice şi manifestări tematice.