Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Crăciun în Amzei – Instalație și expoziții de artă contemporană
craciun in amzei

Crăciun în Amzei – Instalație și expoziții de artă contemporană

O instalație de Iuliana Vîlsan și mai multe expoziții de artă contemporană organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România și Galeria Mobius marchează Crăciunul în Amzei.

Zona Pieței Amzei s-a transformat prin lumină, muzică și culoare, când a fost aprinsă instalația „Naștere”, dezvoltată de scenografa Iuliana Vîlsan. Instalația – un brad supradimensionat, telescopic, simbolizează noi începuturi, investigând importanța stărilor de germinare. De-a lungul timpului, Iuliana Vîlsan a colaborat și semnat mai mult de 150 de producții de teatru, dans contemporan, film și circ contemporan, iar pentru Crăciun în Amzei a gândit un brad abstract, din sfere de sticlă și oglindiri.

Galeria Mobius, The Institute și Cartierul Creativ au lansat în spațiul Amzei Creative Corner expoziția „Wonderland”, un proiect cu lucrările lui Andrei Costache, o celebrare a vieții prin prisma explorării artistice. În această expoziție, Costache își transformă demersul artistic într-o interpretare vibrantă a existenței de zi cu zi, în care rezultatul experimentelor sale vizuale devine un amestec armonios de realități personale și instantanee ale vieții de zi cu zi. Expoziția din spațiul Amzei Creative Corner poate fi vizitată până la data de 25 ianuarie 2024.

expozitie craciun in amzei

În celelalte spații din Piața Amzei (spațiul de la -1, etajul 1, dar și spațiul expozițional din clădirea administrativă) publicul poate vizita „Emerging Young Art” – o expoziție dezvoltată de Uniunea Artiștilor Plastici din România ce își propune să contribuie la dezvoltarea și susținerea artistică a tinerilor aflați la început de drum, studenți la master sau absolvenți ai Universității Naționale de Arte, prin participarea acestora în cadrul unui demers curatorial inovator, care dezvoltă un dialog între forme de expresie diverse, de la cele tradiționale, pictură, sculptură, arte decorative sau grafică, până la noile media, artă digitală sau foto – video. Mai mult de 30 de proiecte de artă vizuală sunt expuse în spațiile neconvenționale din Piața Amzei.

Demersul Amzei, lansat în luna iunie, a reunit anul acesta mai mult de zece concepte expoziționale, cinci târguri dedicate antreprenorilor locali, ateliere despre oraș și arhitectură, proiecții de film, dar și o serie de întâlniri tematice menite să investigheze scenarii și funcțiuni posibile pentru piață pe termen mediu și lung.