Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dialog Magda Cârneci – Călin Stegerean, la MNAR
mnar magda carneci

Dialog Magda Cârneci – Călin Stegerean, la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) organizează, pe 27 aprilie, o nouă „Întâlnire la Muzeu” iar, de această dată, invitata lui Călin Stegerean, director general al muzeului, va fi scriitoarea și criticul de artă Magda Cârneci.

Tema acestei ediții aduce în prim plan experiența profesională remarcabilă din domeniu a invitatei, care va împărtăși despre proiectele sale derulate în calitate de actual director al revistei Arta și de fost director al ICR Paris. Vor fi aduse în discuție aspecte care vizează caracteristicile artei românești contemporane într-o lume mereu în căutarea noului, arată instituţia de cultură

Întâlnirea va avea loc în Sufrageria Regală, începând cu ora 18,00, iar cei care doresc să participe o pot face în baza biletului de acces și în limita locurilor disponibile.

Întâlnirea va fi transmisă online pe pagina de Facebook a Muzeul Național de Artă al României.

Magda Cârneci – scriitoare, critic de artă și manager cultural

După Revoluția din decembrie 1989 s-a implicat activ în viața politică și culturală din România.

A făcut un doctorat în istoria artei la Paris în 1997 și a avut diverse burse internaționale de cercetare. Ca activist socio-cultural, a fost președinta GDS, președinta PEN România și este membră a Parlamentului Cultural European (ECP) și a Parlamentului Scriitoarelor Francofone (PEF).

A publicat multe cărți de poezie, eseu, proză și istoria artei, iar poemele ei au fost traduse în numeroase limbi. A realizat un număr însemnat de expoziții de artă curatoriate în România și în străinătate, între care „București, anii 1920-1940: între avangardă și modernism” (1993, București), „Contemporary Visual Arts in the Balkans”, (Salonic, 2004 / 2005), „Isidore Isou et le lettrisme” (Paris, 2007),  „Romanian Artists from the 80s” (Londra, 2011). A fost profesor asociat la Universitatea Națională de Arte București și în prezent este redactor-șef al revistei Arta. Lucrările sale critice recente se axează în principal pe arta vizuală în contextul societăților comuniste și postcomuniste. În 2019, ea a primit Legiunea de onoare a Statului Francez.

Credit foto: Aurora Kiraly via MNAR