Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Evenimente UAP în săptămâna 11 – 17 septembrie
camelia profirescu

Evenimente UAP în săptămâna 11 – 17 septembrie

O serie de expoziții, un workshop și o gală se numără printre evenimentele organizate săptămâna aceasta de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Pe 11 septembrie, la ora 18:00, la Galeria de Artă „Victoria” din Iași, va fi vernisată expoziția „Pasaje de Peisaje”, cu lucrări semnate de artistul Răzvan Simon. La Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina va fi deschisă în aceeași zi expoziția „Amintiri și anotimpuri” a Cameliei Profirescu. Lucrările vor putea fi văzute aici până pe 8 octombrie.

Pe 12 septembrie sunt programate alte două evenimente, la Iași și Arad. Galeria de Artă „Th. Pallady” din Iași va găzdui până pe 20 septembrie 2023 expoziția colectivă de artă vizuală „3 for Art” semnată de artistele Otilia Chiriac, Angelica Mirela Pagu și Rodica Postolache. La vernisajul de la ora 18:00 va prezent lect. univ. dr. Horia Chiriac. „Botanical dreams” este titlul expoziției care va fi vernisată tot la ora 18:00, însăla Galeria Alfa din Arad. Expun artistele Linda Barkasz și Maria Furnea.

Pe 14 septembrie, Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, organizează la ora 17:00, la Galeriile de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, vernisajul expoziției de pictură „Glissando” a artistului Sorin Dumitrescu Mihăești, membru al Filialei Pitești a UAPR. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 30 septembrie 2023.

Pe 15 septembrie, Palatul Baroc din Timișoara va găzdui de la ora 18:00, Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România. Vor fi premiați mai mult de 20 de artiști. În plus, 12 personalități și instituții de presă vor primi titlul de „Prieten al Artelor”.

În aceeași seară va avea loc, la ora 17:00, vernisajul expoziției „Geneza Materiei” a artistei Georgiana Stănescu. Evenimentul va fi găzduit de Galeria Nouă din cadrul Galeriilor Frunzetti din Bacău.

Galeria Galateea Contemporary Art din București propune, de la ora 17:30, workshop-ul interactiv „Limite în/călcate și drumul către întregirea sinelui” susținut de psiholog dr. Daniela Petruța Coman. Manifestarea are loc în cadrul expoziției „Limite în/călcate” a artistelor Andrea Éva Szőcs (HU) și Georgiana Cozma (RO). Curator este Ana Negoiță.

Pe 16 septembrie, la ora 17:00, Muzeul Banatului Montan găzduiește vernisajul expoziţiei colective „50 de ani de artă plastică reșițeană”. Mișcarea artistică profesionistă de la Reșița își are începuturile în anii 1970, când aici au fost repartizați o serie de absolvenți ai institutelor de artă de la Cluj-Napoca, București și Iași. În 1976, aici s-a înființat prima galerie de artă – Paleta. În 1980, în cel mai tânăr cartier al orașului au fost puse bazele galeriei Agora în spațiul în care ființează și astăzi. La Reșița își desfășoară activitatea o generație de artiști tineri, care activează și ca membri ai Filialei UAP Reșița, dar și ca profesori în cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța”.