Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „A debt we all must pay”, de Ciprian Paleologu, deschisă în București
human

Expoziţia „A debt we all must pay”, de Ciprian Paleologu, deschisă în București

Expoziţia „A debt we all must pay”, de Ciprian Paleologu, parte a proiectului „UMAN”, va fi deschisă în fiecare sâmbătă, începând din data de 7 mai, la Galeria Laborna din Bucureşti.

Vizitatorii pot vedea lucrările din acest proiect până pe 25 iunie.

Aflată aproape de jumătatea proiectului „UMAN”, ce însumează 24 de etape, această treaptă este o teorie a datoriilor umane. Ea are doar contextual un aspect de expoziție și este, de fapt, un laborator de captare și producție pentru aceste datorii.

În spațiul Galeriei Laborna, vizitatorii pot observa un proces permanent, în care un agent de datorii umane construiește aceste elemente esențiale ale existenței, concomitent cu dezvăluirea graduală a principiilor ce le stau la bază.

Ce este o datorie umană pe care toți trebuie să o plătim? Care sunt determinările și resursele sale conceptuale? Care sunt pașii pentru însușirea și parcurgerea ei?

Schematic, o datorie umană funcționează cu şase elemente principale: Nevoia, Angajamentul, Garanția, Existența, Stingerea și Urma. Fiecare dintre acestea are o anumită importanță și pondere în ecuația datoriei.

Tot demersul are caracter ritualic și se circumscrie datoriei principale: Aceea de a lăsa ceva în urma noastră. Procesul va fi descoperit în decursul desfășurării etapei.

Accesul în această etapă, pentru vizitatori, va putea fi făcut doar în zilele de sâmbătă din intervalul 7 Mai – 25 Iunie, între orele 16,00 – 20,00. Opțiunea pentru ziua de sâmbătă, cu sens profund, are legătura cu rolul acesteia în decursul săptămânii.

Pentru cei care vor totuși să parcurgă etapa în afara perioadelor menţionate, pot fi făcute programări, la galerie.

Ciprian Paleologu a început proiectul „UMAN”, în anul 2000, la vârsta de 24 de ani, și l-a programat să se desfășoare în 24 de etape, cu ritmicitate din doi în doi ani.