Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Spaţiu şi formă”, de Nagy Attila, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
nagy attila poster

Expoziţia „Spaţiu şi formă”, de Nagy Attila, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziția personală a artistului Nagy Attila, intitulată „Spațiu și Formă” este deschisă publicului până la finalul primei săptămâni din august, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

„Proiectul meu expozițional propune un mod personal de exprimare plastică, ce presupune armonizarea a diferite forme de expresie vizuală, rezultate din alăturarea inedită de diverse materiale, între care predomină sticla și lemnul. Obiectele mele vor fi organizate în spațiul expozițional stabilit, printr-o grupare și ritmicitate care să reflecte o relaționare între estetic și artistic, oferind publicului avizat un spectacol vizual inedit și încărcat de emoție estetică”, arată artistul.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 iulie – 7 august, între orele 10:00 şi 17:00, de miercuri până duminică, inclusiv.

Cine este Nagy Attila

Nagy Attila s-a născut în anul 1956, în localitatea Remetea din județul Harghita. Studiile universitare artistice le-a făcut la Cluj-Napoca, unde în anul 1995 a absolvit Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, secția Ceramică – Sticlă. A urmat apoi o îndelungată activitate profesională de profesor la Liceul de Artă din Târgu Mureș, dar și o laborioasă aplecare asupra proiectelor personale, de atelier. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Asociației Barabás Miklos Céh.

Lucrările sale, realizate în ceramică, lemn și, cu predilecție, în sticlă au fost prezente în expoziții personale sau de grup găzduite pe simezele unor galerii din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Timișoara, Satu Mare, Brăila, dar și în alte țări: Ungaria, Belgia, Grecia și Japonia. Dorința împărtășirii experiențelor creative cu alți artiști i-au motivat, de-a lungul anilor, participarea la tabere de creație desfășurate în localitățile Joseni, Pănet, Sighișoara, Toplița, Ceaușu, Zagăr sau Leptokharia (Grecia).