Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție aniversară Mihai Sârbulescu, la Galeria Romană
mihai sarbulescu

Expoziție aniversară Mihai Sârbulescu, la Galeria Romană

O expoziție dedicată pictorului Mihai Sârbulescu la împlinirea a 65 de ani este vernisată pe 3 februarie la Galeria Romană din București.

Expoziția „pentru Emil”, titlu ales de artist pentru cei mai mult de 25 de ani de relație cu galeria, cuprinde lucrări cu motive și teme emblematice, teme care îl preocupă încă din anii de studiu și la care se întoarce constant.

Desene și uleiuri, portrete și peisaje, clopote și vase, figurativ și abstract, tradiție și modernitate sunt câteva din atributele acestei expoziții. „Pictura  pe care ne-o oferă de peste 40 ani Mihai Sârbulescu este dramatică, dar fină în același timp, expresivă, coerentă și meditativă”, spun reprezentanții galeriei.

„Pictura este una singură, întreagă, rotundă și, bineînțeles, creștină… Ca muzica, pictura este un fenomen întreg, un ansamblu, o compoziție imensă – la  care lucrează istoria, cu fiecare părticică a ei. Lucrători nu sunt doar pictorii. Timpul însuși lucrează cu patina lui, cu efectul de îmbătrânire sau de ștergere a culorilor – lucrează praful, ploaia, focul, căldura, frigul… lucrează materia. Lucrează cei care privesc și comentează, lucrează cuvintele. Lucrează igrasia pe ziduri, așa cum bine remarca Leonardo. Lucrează merele care se înroșesc, florile care înfloresc și se ofilesc, natura care inspiră. Și mai presus de toate, lucrează, bineînțeles, Dumnezeu – pictorul pictorilor”, este mesajul lui Mihai Sârbulescu.

Expoziția „pentru Emil”, vernisată pe 3 februarie la ora 19:00, va putea fi vizitată până pe 3 martie, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, și sâmbăta, între orele 10:00 și 15:00.

Mihai Sârbulescu, născut pe 23 februarie 1957, la București, a studiat pictura cu Virgil Neagu și Liviu Lăzărescu, a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secția de pictură, la clasa profesorului Marius Cilievici. A absolvit în 1981, iar în 2010 a devenit doctor la Universitatea Națională de Arte București.

Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (secția Pictură), începând din anul 1990, și a fondat, în 1985, grupul Prolog împreună cu Paul Gherasim, Constantin Flondor, Christian Paraschiv și Horea Paștina.

Sârbulescu pictează, expune solo și împreună cu alți artiști, în țară și străinătate, predă pictură, despre care a scris și câteva volume, și participă la tabere de creație.

Credit foto: Galeria Romană