Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție colectivă de colaj românesc, la AM Social Space din București
colaje, expozitie

Expoziție colectivă de colaj românesc, la AM Social Space din București

Cinci artiști participă într-o expoziție de colaj românesc, intitulată „ReVedere”, deschisă la AM Social Space din București în perioada 12 noiembrie – 3 decembrie.

Cristina Bucureci, Andrei Stan, Ada Moisă, Ramona Iacob și Aleksandar Stoicovici vor fi prezenți la vernisajul din 12 noiembrie, ora 19:00, și vor crea live colaje alături de participanți. Accesul este liber.

Cine sunt artiștii expozanți

Cristina Bucureci (n. 1984) a debutat în arta colajului în 2015, cu conceptul „Loud Blood Youth”, cu care a avut expoziții individuale și a participat la prezentări colective în Tel Aviv, la București (în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Colajele ei sunt realizate prin tehnica mixtă de colaje digitale și analog.

Bucureci este fondatoarea agenției de publicitate Creionetica dedicată campaniilor cu impact social, cultural și de mediu.

Andrei Stan este artist multi disciplinar si creativity coach. Colajul este un mod de a interacționa cu lumea exterioară, de a găsi frumosul în jur si de a îl evidenția. A început ca fotograf, continuând cu regie de teatru și film, muzică și poezie. Este inițiatorul Collage Festival, primul eveniment local dedicat stilului.

Ada Moisă e artistă si designer din Bucuresti, pasionată de print și texturi. Creează colaje analog și digitale, abordând teme absurde și abstracte.

Ramona Iacob (n. 1980) a absolvit regia de teatru la UNATC, dar activează si în zona colajului analog și digital. Colaborează cu UNATC și pentru o serie de murale, colaje digitale printate pe tapet. În prezent, lucrează ca ilustratoare și se ocupă de sistematizarea arhivei de fotografii de teatru a UNATC.

Aleksandar Stoicovici (n. 1988, Timișoara) este poet și artist vizual. A debutat în 2011 cu „vineri” (ed. Herg Benet), urmat un an mai târziu de volumul bilingv „aleksandar doarme / aleksandar spava”. Textele sale au fost traduse și publicate în SUA, Australia, Marea Britanie, Germania. Din 2015, a migrat spre colaj, atât pe suport analog, cât și digital. Între 2019 și 2022, a avut o serie de expoziții personale, atât în Germania, cât și în România. În prezent, trăiește în sudul Germaniei unde lucrează ca art director.