Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de acuarelă și poezie Paula Grigoriu și Ciprian Romaniuc, la Iași
acuarela poezie, grigoriu, romaniuc

Expoziție de acuarelă și poezie Paula Grigoriu și Ciprian Romaniuc, la Iași

Expoziție de acuarelă și poezie semnată de artiștii Paula Grigoriu și Ciprian Romaniuc va fi deschisă în perioada 01 – 10 noiembrie 2022, la Galeria de Artă „Th. Pallady” din Iași.

Vernisajul este programat pentru 4 noiembrie, la ora 17:00.

Artiști formați la școala ieșeană și colegi de generație, Paula Grigoriu și Ciprian Romaniuc provoacă la o întâlnire cu acuarela și poezia, dar și la un dialog cu noi înșine, se arată în prezentarea expoziției organizate de UAPR – Filiala Iași.

Poezie pe hârtie lucrată manual

Absolvent al secției de pictură, Ciprian Romaniuc prezintă publicului un concept de instalație ce are în prim-plan poezia, cea de-a doua mare pasiune a sa. Expoziția de poezie, este un îndemn la cugetare și la încercarea de a înțelege lumea în care trăim.

Poeziile, scrise de mână pe suluri sau coloane de hârtie, reprezintă o luare de poziție sui generis în contra celor ademeniți de tehnologie, care nu mai știu să scrie cu creionul. Poeziile aparțin autorului, fiind incluse în volumul A, apărut în toamna lui 2021, la editura Timpul din Iași, apreciat cu premiul pentru debut al revistei Convorbiri Literare, publicată sub egida Uniunii Scriitorilor din România.
Hârtia, suport al creațiilor lui, e lucrată manual, după meșteșuguri vechi, în atelierele din Cluj-Napoca.

Incursiune în lumea naturalului

Lucrările Paulei Grigoriu, care completează expoziția de poezie, par a pendula între două lumi: tehnicile străvechi sunt îmbinate cu îndrăzneala și spontaneitatea modernului, a actualului. Paula Grigoriu, absolventă a secției de grafică, propune o incursiune în lumea botanică, a naturalului.

Meticulozitatea, venită din dorința de a nu murdări suprafețele, dublează impresia de fragilitate, iar privitorul este invitat la o plimbare imaginară printr-un spațiu aerat, dat de tușa de culoare sau de conturul difuz al formelor, specific acuarelei de calitate.