Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Expoziție de desen Marcela Rădulescu, la Brașov
atelierul, marcela radulescu

Expoziție de desen Marcela Rădulescu, la Brașov

Artista Marcela Rădulescu expune o serie de desene sub titlul „Atelierul”, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, în perioada 25 iulie – 31 august.

Expoziția curatoriată de Adrian Lăcătuș reprezintă al treilea episod al unei serii pe care Universitatea Transilvania din Brașov o dedică documentării și promovării artei vizuale contemporane din Brașov, după expozițiile și albumele de artă ale artiștilor Dumitru Șchiopu și Cosmin Frunteș.

Marcela Rădulescu (n. 1942, Brașov) a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca și este o figură importantă în grafica românească. Locuiește și lucrează în Brașov, unde a expus în mai multe rânduri la Muzeul de Artă. Cea mai recentă expoziție, intitulată „Firul cu plumb”, a avut loc la galeria Scemtovici & Benowitz din București și a fost curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

Cu o bogată activitate didactică, Marcela Rădulescu are un univers creativ arondat căminului, atelierului propriu de creație și spațiului intim în general, tratate într-o cheie lirică și aproape transcendentă, printr-un limbaj vizual foarte divers ca abordare plastică.

Lucrările ei sunt legate de ideea de structuri organizate și dezorganizări, semnificând opoziția, relația dintre viața materială și cea spirituală, dintre realitatea socială și aspirațiile personale, dar și comune.

Opera Marcelei Rădulescu se reliefează prin preferința pentru grafică, în mod special pentru desen ca practică artistică și modalitate de expresie, prin ușurința cu care mixează tehnicile și prin refuzul claustrării în dogme stilistice, curajul de a crea noi forme si semnificații posibile. Ea se folosește de desen pe terenul deschis experimentului și reinterpretării imediatului, prin tehnica mixtă și flexibilitatea stilistică, creează lucrări care oferă perspective noi asupra relației dintre material și imaterial, organizat și dezorganizat.

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.