Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție-omagiu, expoziție-panoramă, expoziție la teatru, expoziție nostalgică și expoziție de sertare, la Celula de Artă
desertar i tomagraph feat. Șerban mihalache celula de artă x daravere concept store 2

Expoziție-omagiu, expoziție-panoramă, expoziție la teatru, expoziție nostalgică și expoziție de sertare, la Celula de Artă

Galeria neconvențională Celula de Artă expune și susține, în spațiile proprii și în cele prietene, o serie de evenimente până la finalul lunii octombrie ce propun publicului un mix de tehnici, tematici și forme de expresie.

Pe 20 octombrie, de la ora 18:00, la Art Safe, are loc vernisajul expoziției omagiale „Neverseen”, ce prezintă o retrospectivă a artistului Matei Chintilă printr-o selecție de lucrări și de fotografii care celebrează viața și moștenirea artistului. Evoluția sa artistică începe în perioada copilăriei în România comunistă, continuă cu anii tinereții în Germania și este completată de influența cubismului, preluată de la tatăl său, Spiru Chintilă. Picturi, desene, precum și litografii din cele 12 capitole ilustrate în cartea „Rhapsodie în Bluff” pot fi admirate pentru prima dată în galeria Art Safe de la Combinatul Fondului Plastic, la împlinirea a doi ani de la moartea artistului.

Până pe 22 octombrie, poate fi vizitată cea de-a treia ediție „KOMPUS”, o expoziție neconvențională de grup în cadrul Galeriei A33, ce include o serie de tineri artiști care au expus în Celula de Artă. KOMPUS este un colectiv de artiști înființat în 2021, alcătuit din studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București sub îndrumarea lect. univ. dr. George Moscal, care își propun să promoveze arta în toate formele ei și să ofere tinerilor artiști o platformă pentru exprimarea liberă a ideilor și gândurilor lor prin creație.

Microstagiunea de teatru „Lunea la pod” continuă seria de evenimente până pe 13 noiembrie, cu premiera unui spectacol de lectură și vernisajul unei expoziții curatoriată de Celula de Artă în fiecare zi de luni. Până pe 22 octombrie se va putea vedea în micro-galeria din Pod expoziția „Perpetuum Creation” a artistei Andreea-Eliza Petrov care, prin lucrările ei provoacă deopotrivă privitorul la introspecție, dar și percepția asupra lucrărilor de artă, care ne așteptăm să se păstreze sub aceeași formă ca la început, pentru totdeauna. Ea aduce în discuție caracterul de permanentă schimbare al lucrurilor și, implicit, al artei. Lucrările ei se află într-o constantă metamorfoză prin deconstrucția fizică, intenționată, “distrugerea” fiind îmbrățișată ca forță creatoare.

„Lunea la pod” este inițiativa unui grup de tineri actori, proaspăt absolvenți, pentru a oferi un spațiu de creație și vizibilitate artiștilor emergenți, printr-o serie de evenimente teatrale și culturale, găzduite de Teatrul Pod. Celula de Artă se alătură acestui demers cu câte un vernisaj deosebit, iar următoarele sunt programate pe 23 octombrie – expoziție Ioana Ruse și 30 octombrie – expoziție Adina Botezatu.

Până la final de lună, expoziția „desertar | Tomagraph feat. Șerban Mihalache” (fotografie principală) va fi deschisă la Celula de Artă din B-dul Carol, nr. 53. Această expoziție explorează conceptul de „desertarizare”, scoțând operele literare și artistice din sertarele personale ale autorilor și aducându-le în fața publicului.

Tot până la finalul lunii octombrie mai poate fi vizitată în vitrina pop-up de la Kulterra Gallery expoziția de pictură „Nostalgic Delights” a artistei Dani Marie (Dana Maria Olteanu), artistă vizuală autodidactă și multidisciplinară.