Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție și artist talk cu 13m10j, Sabina Suru și Andrei Tudose, la Timișoara
fluid, digital canvas

Expoziție și artist talk cu 13m10j, Sabina Suru și Andrei Tudose, la Timișoara

Artiștii 13m10j, Sabina Suru și Andrei Tudose, a căror practică este bazată pe noile media, vor fi prezenți la DIGITAL:CANVAS\ pe 18 februarie, pentru debutul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Vor prezenta lucrări video și idei creative interactive și vor intra în dialog cu publicul pornind de la întrebări sau curiozități tehnice ori emoționale, colective și individuale.

Cu accent pe video și interactivitate, această expoziție fluidă explorează relația complexă și dinamică dintre tehnologie, emoție și intimitate într-o lume post-pandemică, 13m10j invită la interacțiune într-o comparație creativă între emoticoane și animalele dintr-o grădină zoologică. Folosind o interfață interactivă, vizitatorul va participa la o experiență relaxată care va pune în prim-plan noile moduri în care experimentăm și ne exprimăm emoțiile prin tehnologie.

Date personale și intimitatea digitală

Duo-ul Sabina Suru & Andrei Tudose va prezenta o serie de lucrări video care explorează teme legate de datele personale pe care le împărtășim cu sau fără voie și despre intimitatea digitală. Într-o abordare post-digitală, cei doi artiști folosesc o varietate de medii, de la imagine analog la algoritmi de învățare automată și video generativ, invitând la reflecție privind implicațiile stilului nostru de viață din ce în ce mai digitalizat și impactul pe care tehnologia îl are în relații și în modul în care ne percepem pe noi înșine.

Împreună, lucrările celor trei artiști oferă o perspectivă unică asupra modului în care tehnologia transformă realitățile noastre intime și emoționale, și felul în care interacționăm cu cei din jurul nostru în era digitală.

„Arta noilor media – perspective” este parte din „Fluid”, proiect organizat de studioul artouching și spațiul alternativ DIGITAL:CANVAS\ în colaborare cu Marginal, organizație non-profit. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.