Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Glume cu substrat social, în deschiderea sezonului de toamnă la Celula de Artă
emanuel matei cavalry delivery expozitie

Glume cu substrat social, în deschiderea sezonului de toamnă la Celula de Artă

Celula de Artă, spațiul-acvariu din centrul Bucureștiului, va găzdui începând cu 8 septembrie expoziția „Cavalry Delivery” a tânărului artist Emanuel Matei, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

Expoziția reprezintă cel de-al doilea eveniment solo al artistului și va putea fi văzută până pe 24 septembrie, la orice oră.

„Artist emergent cu o viziune originală, recognoscibilă, ironizează apucăturile noastre consumeriste și pune spre lume o oglindă în care se reflectă, prin suprapuneri, arsenalul din dotarea unui cavaler medieval și estetica unor produse de serie din zilele noastre. (…) Artistul își propune să ne livreze prin arta sa glume cu substrat social și imagini de luptă ironic redirecționate către lume”, spune Raluca Ilaria Demetrescu, curatoarea expoziției.

Cine este Emanuel Matei

Născut în 2001 București, Emanuel Matei este student în anul III la UNARTE, secția Sculptură. „Cavalry Delivery” de la Celula de Artă este al doilea eveniment solo al său, primul – „Matei Știrbei” – are loc la Galeria Știrbei 47. Participă la expozițiile: „Art in Progress 2” – The Institute, „Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului” – Carol 53, „Flori și oameni. Homo homini flos est” – Contemporan Hair Space, „Când arta întâlnește religia” – Art Safe, „Lust is in the Air” – The Institute.

emanuel matei cavalry delivery expozitie 1

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală (bulevardul Carol nr. 53), ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și, astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Din 2017 pe scena bucureșteană a artei, Celula de Artă a susținut mai mult de 120 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.