Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Grafică inspirată de „Muntele vrăjit” al lui Thomas Mann, la 150 de ani de la nașterea scriitorului
expoziție goethe institut, thomas mann 150

Grafică inspirată de „Muntele vrăjit” al lui Thomas Mann, la 150 de ani de la nașterea scriitorului

Desene și monotipii de Matei Șerban Sandu inspirate de romanul filosofic „Muntele vrăjit” sunt expuse la Pavilion Goethe pentru a marca 150 de ani de la nașterea scriitorului german Thomas Mann.

Vernisajul e programat în 24 aprilie, de la ora 19:00, cu acces liber. Expoziția rămâne deschisă publicului până la 17 mai 2025.

În expoziția ce reunește 20 de lucrări, Matei Șerban Sandu propune o incursiune vizuală profundă în universul romanului „Muntele vrăjit”, explorând contrastul ideatic dintre cele două personaje centrale: filozoful umanist Ludovico Settembrini și dogmaticul Leo Naphta.
Cele două viziuni diferite asupra lumii se materializează în lucrările artistului, realizate în două tehnici distincte: monoprint și desen în tuș cu pensula. Aceste tehnici reflectă complexitatea conflictului ideologic din roman, dar și reflexivitatea asupra tematicii vieții, somnului și visului, în așteptarea trezirii.

01, expoziție goethe institut, thomas mann 150

„Viața este văzută din poziția orizontală”, spune artistul, al cărui proces de creație se concentrează pe meditația vizuală asupra unor stări de tranziție și introspecție. Această temă se regăsește în lucrările sale, care invită privitorul la o reflecție profundă asupra existenței, timpului și visului.

Despre Matei Șerban Sandu

Matei Șerban Sandu este un artist cu o carieră de peste 40 de ani, cunoscut pentru realizările sale în domeniul graficii și picturii.

A trăit și a expus în Statele Unite ale Americii, Franța și Germania, dar a ales să își stabilească atelierul la București, unde continuă să lucreze și să formeze generații de artiști contemporani.

Recunoscut pentru abordările sale inovative în arta pe hârtie, Sandu a expus în galerii din întreaga lume și este autorul unor lucrări care se află în colecții publice și private din țări precum Norvegia, Franța, Germania, Japonia și Canada. În 2016, a fost realizat un film documentar despre activitatea sa, intitulat „Despre claritatea intenției”, regizat de Ovidiu Darian.

Expoziția „Despre «Muntele vrăjit»” este unul dintre evenimentele dedicate de Goethe-Institut celor 150 de ani de la nașterea scriitorului german Thomas Mann.

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.