Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Interconexiuni marca 13m10j, la Timișoara
in ter con nec tions, 13m10j

Interconexiuni marca 13m10j, la Timișoara

Artistul 13m10j (Marius Jurca) prezintă „In-ter-con-nec-tions”, proiect interactiv care implică o cercetare asupra conceptului de „ecologie a sinelui”, în perioada 10 – 31 august, în Librăria Cărtureștii Operei din Timișoara.

„In-ter-con-nec-tions” a pornit de la o idee care face referire la necesitatea conștientizării impactului pe care omul îl are asupra semenilor și a mediului înconjurător. Folosind hexagonul ca element geometric interactiv, o formă care se regăsește frecvent în natură – alături de culori și sunete specifice mediului înconjurător, dar și citate relevante ale unor personalități recunoscute la nivel global (din filosofie, psihologie sau literatură universală) – artistul prezintă publicului, într-o manieră contemporană și educativă, o soluție estetică de reflecție asupra sinelui și a realității multifațetate în care trăim.

„Interacțiunea și experiența publicului sunt cele mai importante aspecte al creației mele artistice. Folosesc numere, sunete, culori și forme abstracte, pentru a crea experiențe audiovizuale interactive, ce oferă publicului oportunitatea de a explora arta într-un mod diferit prin intermediul tehnologiei”, spune 13m10j.

13m10j (Marius Jurca, n. 1984) este artist multimedia și designer, pasionat de crearea de experiențe interactive pentru oameni și comunități. Este interesat de numere aleatorii, de procese imprevizibile și de interconexiunile dintre artă, știință și tehnologie. Folosește algoritmi, numere sunete și culori, pentru a explora complexitatea proceselor invizibile pentru ochiul uman. În 2014, a obținut doctoratul în Arte Vizuale la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, cu teza „Software. Sursă creativă în arta numerică”. E licențiat în Grafică în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, unde a urmat și cursurile unui master. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Timișoara, și activează în grupurile de artiști români Kinema Ikon din Arad și Avantpost din Timișoara.

Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 10:00 și 21:00. Evenimente conexe: artist pop-up – 10 august, în intervalul 16:00 – 20:00; artist talk – 17 august, 18:00 – 19:00; artist pop-up – 31 august, 16:00 – 20:00.