Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  MoBU – Târgul internațional de artă București debutează în mai 2023
mobu, targ de arta contemporana, bucuresti

MoBU – Târgul internațional de artă București debutează în mai 2023

MoBU – International Art Market of Bucharest, târgul internațional de artă care își propune să descopere și să prezinte noua generație de talente în arta contemporană din Centrul și Estul Europei, va debuta în luna mai a acestui an.

Prima ediție este programat să aibă loc în perioada 19 – 28 mai 2023, la Romaero Băneasa.

Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu suprafață totală de 22.000 de metri pătrați, la interior și exterior. Designul spațiului expozițional este realizat de Art Fairs Service, companie care a lucrat pentru mai mult de 150 de târguri internaționale de artă.

Retrospectivă Daniel Spoerri, la MoBU

MoBU va reuni 30 de expozanți, o retrospectivă Daniel Spoerri, dar și evenimente conexe – prezentări, discuții, ateliere, performance, proiecții – într-o sală de spectacole de 300 de metri pătrați, cu o capacitate de 200 de locuri.

Daniel Spoerri (n. 27 martie 1930, Galați) este reprezentant al mișcării Nouveau Réalisme. Emigrat în Elveția, în anii 1940, fost prim-balerin al Operei de Stat din Berna, a semnat manifestul Noului Realism, i-a frecventat pe Duchamp și pe Man Ray, s-a asociat cu mișcarea Fluxus, a inventat tablourile-capcană și Eat Art. Și-a expus picturile-capcană pentru prima dată la Festival d’art d’avantgarde, la Paris, în 1960, și a continuat să le conceapă și să le prezinte mai bine de treizeci de ani.

daniel spoerri was bleibt

Când a deschis „Restaurant Spoerri” și „Eat Art Galerie”, în Düsseldorf, în 1968, s-a impus drept fondatorul mișcării Eat Art. O temă centrală în munca lui Spoerri este chestionarea obiceiurilor (alimentare). Înstrăinând tipuri de alimente, el pune la îndoială percepțiile și tradițiile senzoriale de mult stabilite sau cel puțin le pune într-o stare de dezordine.

Daniel Spoerri a activat ca profesor la Academia de Arte din Munchen (Germania) din 1983 până în 1989. A renunțat la catedră și s-a dedicat propriei grădini de sculptură. „Il Giardino di Daniel Spoerri” din Toscana (Italia), care a debutat 1978, există și azi și poate fi vizitată în fiecare an, de Paște până în octombrie. Parcul conține peste 100 de sculpturi ale artistului și ale prietenilor lui sculptori.

În 2019, Daniel Spoerri a fost prezentat pentru prima dată publicului din România prin intermediul expoziției „Digesting in the Past”, de la MAGMA Contemporary Art Space, în Sfântu Gheorghe.

Foto (c) mobu.art