Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noiembrie la Celula de Artă – pictură contemporană, spectacole-lectură și poezie
celula de artă x oana zbanț versiuni 2

Noiembrie la Celula de Artă – pictură contemporană, spectacole-lectură și poezie

Celula de Artă aduce în luna noiembrie o selecție de artă contemporană atent curatoriată în spațiile consacrate sau unde se află în vizită și provoacă privitorii la introspecție, reacție și explorare.

Întreaga lună va fi deschisă expoziția „Unele lucruri (nu) trebuie spuse” cu lucrări de Alex Manea și curatoriată de Daniel Loagăr, la Palatul Bragadiru din București. Această expoziție reprezintă un amalgam creativ în care cele două proiecte ale artistului, „Feelings” și „V.I.D”, sunt aduse laolaltă.

„Feelings” explorează profunzimile complexității sentimentelor umane, trăirile subiective care variază de la individ la individ. „V.I.D” aduce în prim-plan date istorice semnificative din evoluția umanității, cu informații concrete.

Până pe 5 noiembrie mai este amenajată expoziția „desertar | Tomagraph feat. Șerban Mihalache” în galeria stradală Celula de Artă de pe bulevardul Carol I nr. 53. Apoi, unele lucrări se vor întoarce în expoziția recurentă de la Daravere concept store.

Finalul expoziției, pe 5 noiembrie, începând cu ora 19:00, va fi dedicat poeților și poeziei. În cadrul performance-ului  „scos din sertare”, vor fi aduse în prim-plan texte semnate de scriitorii Dimitri Miticov, Ligia Pârvulescu, Radu Nițescu, Anca-Ioana Câdă și Claudiu Komartin.

Artiști, într-un performance la teatru

În cadrul microstagiunii de teatru „Lunea la pod”, pe 6 noiembrie va avea loc live performance-ul „Blind Six”, care aduce la un loc șase artiști ai Celulei de Artă (Alex Manea, Misha Diaconu, Andreea Eliza Petrov, Silviu Petrescu, Ana-Maria Dranga și Adelina Cîmpeanu), iar conceptul performance-ului își propune, prin negarea vizualului și suprapunerea a șase limbaje artistice diferite, fără a fi influențate între ele, realizarea unei singure lucrări. Fiecare artist va avea, pe rând, 10 minute în care se va exprima legat la ochi pe o suprafață albă cu o tehnică proprie. Ordinea este aleatorie, prin tragere la sorți, evitând astfel vizualizarea rezultatului precedent, publicul fiind singurul care va vedea toate etapele performance-ului.

Spectacolul care va avea loc pe 6 noiembrie, tot la Teatrul Pod, este „nouameapiesă?”, pe un text scris de Peca Ștefan în 2019, în urma unui burnout provocat de prea multe proiecte și de pierderea perspectivei pentru ce fel de teatru vrea să facă în continuare. În acest spectacol-lectură își expune toate anxietățile creative în fața unui public și încearcă împreună cu acesta să găsească răspunsuri pentru cum și despre ce ar trebui să fie următoarea lui piesă.

Pe 10 noiembrie, pop-up window-ul din cadrul galeriei Kulterra va găzdui vernisajul expoziției „Versiuni” a artistei Oana Zbanț (foto). Prin aceasta, artista își propune să vorbească despre conflictele psihologice, evoluție și cum oamenii caută soluții pentru a deveni mai buni. Despre lumina interioară a fiecăruia și dorințele arzătoare.