Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O piesă excepţională care era în depozitul Muzeului de Artă din Cincinnati, descoperită după jumătate de secol
cincinnati art museum

O piesă excepţională care era în depozitul Muzeului de Artă din Cincinnati, descoperită după jumătate de secol

O oglindă, o piesă excepţională care era în depozitul Muzeului de Artă din Cincinnati, a fost descoperită după jumătate de secol de către experta care se ocupă de arta din Asia de Est, Hou-mei Sung.

Ce este spectaculos legat de această oglindă de bronz realizată în secolul XVI este că, în condiţii speciale de luminozitate, pe suprafaţa sa apare imaginea lui Buddha, înconjurat de raze de lumină.

Respectiva oglindă va fi expusă la muzeu, începând din 23 iulie.

Oglinzile „magice” – vechi de 2200 de ani

Cunoscute ca oglinzi magice sau transparente, aceste obiecte au fost create în China în perioada 202 î.e.n – 220 e.n. În momentul în care sunt atinse de razele de lumină, prezintă elementul decorativ care a fost creat pe ele.

Sung a spus că acest obiect pe care l-a descoperit în depozit este chiar o „comoară naţională” pentru China.

De altfel, pe spatele oglinzii sunt scrise caracterele pentru numele Amitābha Buddha.

Aceste oglinzi „magice” erau obiecte rare, pentru realizarea cărora era nevoie de mari eforturi. Există asemenea oglinzi în Muzeul din Shanghai, realizate în timpul dinastiei Han. Lor li se alătură oglinzile de la Muzeul Naţional din Tokyo şi de la Metropolitan Museum of Art. Acestea din urmă au fost create în Japonia, în perioada Edo (1603–1867).

Studiile preliminare arată că oglinda de la muzeul din Cincinnati a fost creată în China.

Credit foto: Cincinnati Art Museum