Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Open Practice Society – Fresh Edition, la final: Performance, film și expoziții la VAGon
atelier mara oglakci @malmaison

Open Practice Society – Fresh Edition, la final: Performance, film și expoziții la VAGon

Cea de-a treia ediție a Open Practice Society, ateliere create de tineri pentru tineri, se apropie de final, după șase weekenduri cu mișcare, video experimental, linogravură, colaje și muzică, la care au participat mai mult de 50 de tineri din București. Evenimentul de încheiere va consta în prezentări ale rezultatelor atelierelor, la care publicul poate participa pe 21 și 22 octombrie, de la ora 18:00, la VAGon – Spațiu In(ter)disciplinat de la Atelierele Malmaison.

Open Practice Society este un proiect derulat de Asociația Culturală Marginal și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin Arcub în cadrul programului „București acasă 2023”.

Pe durata ediției din 2023 a Open Practice Society, Fresh Edition, foști participanți la proiectele Marginal au organizat atelierul de mișcare „Explorare în parteneriat” cu Ada Anghel, atelierul de film experimental cu telefonul „Film de test” cu Alex Pașca, atelierul de chestionare a relațiilor de putere „Anarhie Organizată” cu Alin Uberti, atelierul de încredere prin dans – „Kinesthetic Insights” cu Dennis Mihai, atelierul de linogravură „Rediscovering reality through linocut” cu Ioana Pătrașcu, atelierul de colaje „Postcards You’ll Never Send” cu Mara Oglakci și atelierul de muzică și dans „Let’s jam together“ cu Tamara Găgeatu.

atelier dennis mihai @unatc

Atelier susținut de Dennis Mihai @ UNATC, foto: Tudor Popa

La final, publicul va putea explora rezultatele echipelor fiecărui atelier: performance-uri și exerciții ale participanților atelierelor de coregrafie, un film creat de echipa atelierului de film experimental, expoziție de linogravuri și colaje realizate la atelierele Ioanei Pătrașcu și Marei Oglakci și „morți/vii”, o instalație performativă rezultată în urma unui exercițiu din cadrul atelierului de anarhie organizată, ce adună concepte care, la finalul atelierului, sunt pe cale să se nască. Mentorii din proiect, echipa Marginal și o parte dintre participanți, vor fi prezenți la VAGon pentru tururi ghidate, discuții libere cu publicul și noi provocări pentru viitor.

Conceptul acestei ediții a pus șapte foști participanți la edițiile anterioare în poziția de mentori ce practică zi de zi ceea ce dau mai departe, care oferă altor tineri educația artistică alternativă bazată pe un schimb de experiențe, într-un context axat pe experiment, colaborare și suport și nu pe autoritate, teorie și rețete universal valabile.

Credit foto: Tudor Popa