Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură ascunsă timp de 400 de ani, folosită drept copertă de album muzical
pictura

Pictură ascunsă timp de 400 de ani, folosită drept copertă de album muzical

O pictură care a fost ascunsă timp de aproximativ 400 de ani și descoperită în 2019 este folosită drept copertă pentru un nou album muzical.

Conservatorii de artă au descoperit lucrarea secretă atunci când au radiografiat un tablou deținut de Muzeul Bowes din Barnard Castle, comitatul Durham, pentru a determina dacă rama de lemn a fost deteriorată.

Sub lucrarea care înfățișează decapitarea lui Ioan Botezătorul, echipa a găsit o imagine care detaliază o scenă a nașterii Domnului.

Un fost chitarist de turneu al trupei rock americane MGMT folosește acum această pictură ascunsă drept copertă pentru cel mai recent album al său.

Conservatorii cred că pictura cu Ioan Botezătorul are o vechime de aproximativ 400 de ani și probabil că făcea parte dintr-o piesă de altar mai mare. Analiza cu raze X pare să prezinte un copil într-o iesle, îngeri și unul dintre cei trei magi. Nu este cunoscut cine a pictat tabloul cu Ioan Botezătorul și nici scena ascunsă a nașterii Domnului.

Văzută de lumea întreagă

Scena naşterii Domnului apare pe coperta celui mai recent album al lui Hank Sullivant, „The Color of Heaven”.

El a declarat că, atunci când a găsit imaginea, aceasta l-a „atras imediat”. „Secțiunea cu ieslea era foarte luminoasă și părea să reflecte sunetul pe care am încercat să îl creăm prin muzica noastră”, a spus el.

Nicky Grimaldi de la Universitatea Northumbria, care a descoperit scena nativității, a declarat că este „minunat” că pictura care a fost ascunsă timp de atât de mulți ani este acum văzută de oameni din întreaga lume prin muzica lui Sullivant.

„Nu știm nimic despre artistul care a pictat scena Nașterii Domnului și avem la dispoziție doar această imagine fantomatică cu raze X, dar aceasta ne oferă totuși o imagine tentantă despre cum ar fi arătat pictura originală”, a spus ea.

Foto credit: Northumbria University, Imaginea cu raze X a unei scene a Nașterii Domnului, descoperită sub o altă pictură. Pruncul Iisus poate fi văzut în centrul stânga