Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Quelque Chose”, de la Nouveau Réalisme la Kulterra Gallery
Ștefan matei la boheme celula de artă x kulterra

„Quelque Chose”, de la Nouveau Réalisme la Kulterra Gallery

Câteva lucrări realizate de tânărul artist Ștefan Matei sunt expuse în programul „Feat. Kulterra” la galeria din centrul Bucureștiului, până pe 15 iunie.

Expoziția a pornit de la abundență și consumerism, de la industrial. „Nouveau realiștii au descoperit și cercetat natura modernă, iar natura modernă nu este un frumos peisaj romantic, și nici o compoziție renascentistă, ci este în esență orașul. Acest spațiu stimulant, masiv, realist și în același timp uman. Mă folosesc de diferite materiale și tehnici pentru a încerca să recreez un tip de aspect infinit pe care un fel de obiect ce a fost îngropat sub moloz după un eveniment apocaliptic sau găsit pe suprafața unei planete nou descoperite ar putea sa-l aibă. Dezgropat după secole de descompunere și alterare”, spune artistul.

Ștefan Matei a absolvit Universitatea Națională de Arte București, specializarea Pictură, și și-a completat studiile în Franța, la Institut Supérieur des Beaux Arts de Besançon.

El găsește inspirație în cotidian. Subiectul disecat prin această serie de lucrări este rezultatul unei călătorii artistice în Franța în timpul căreia a fost în contact direct cu lucrările și stilul de viată al exponenților Nouveau Réalisme.

Expoziția continuă programul „Feat. Kulterra”, exponent al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură.

„Feat. Kulterra” este vitrina dedicată invitaților, coridorul care duce spre Kulterra Art Store ce găzduiește „artă în vizită”, lucrări propuse de alte galerii și de artiști în mod direct. Vitrinele culoarului care dau înspre curte vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, „migrând” simbolic, selectiv și temporar în vitrinele dedicate proiectului.