Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12 – 14 aprilie
uap, zilele sculpturii bucuresti

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 12 – 14 aprilie

Curatorial.ro recomandă pentru acest weekend expoziții care pornesc de la joc și tehnologie, relații între diferite elemente, evenimente care au în prim-plan realitatea augmentată, pictura și sculptura.

Museum of Fake

Expoziția „Museum of Fake”, curatoriată de Irina Paraschivoiu și Thomas Layer-Wagner, este prezentată în Sala Media a Muzeului Național al Țăranului Român până în 13 aprilie, ca parte a festivalului One World Romania.

În contextul unei ere în care distincția dintre adevăr și dezinformare devine din ce în ce mai neclară, conceptul jocului Escape Fake vine să provoace percepțiile și să reamintească importanța discernământului într-o lume saturată de știri false și tehnologii deep fake, care alimentează campanii politice și creează o realitate fragmentată, aproape distopică.

Proiectat ca o experiență captivantă de realitate augmentată, în joc, Hannah – hackeriță îndrăzneață a realității cuantice – pornește într-o misiune plină de provocări: combinarea obiectelor 3D, descifrarea ghicitorilor complexe și, cel mai important, dezvăluirea adevărului.

Gray Area

Art Safe de la Combinatul Fondului Plastic găzduiește „Gray Area”, expoziția artistului Beaver, membru al grupului artistic Pastila Roz.

Beaver a studiat grafica, dar e mult mai interesat și preocupat de pictură. Tematic și stilistic este foarte divers, fie lucrează cu meticulozitate și realist, fie puternic abstract. Spectrul sau ideatic pornește de la visceralități baroce, trece prin porniri vulgare și ajunge în absurd existențial plin de umor.

#syzygy

Expoziția de sculptură „#syzygy”, care cuprinde lucrări semnate de 34 de artiști contemporani, este prezentată în galeria Senat, spațiul The Institute și curtea Combinatului Fondului Plastic, avându-i curatori pe Réka Csapó Dup, Adriana Oprea și Horațiu Lipot.

Ea face parte din seria de evenimente Zilele Sculpturii București. Artiștii expozanți sunt: Alina Aldea, Ioan Bolborea, Traian Cherecheș, Sergiu Chihaia, Florin Codre, Mihai Coșulețu, Ștefan Radu Crețu, Călin Dan, Valentin Duicu, Réka Csapó Dup, Darie Dup, Laszló Forray, Raluca Ghideanu, Emil Cristian Ghiță, Teodor Graur, Albert Kaan, Aurora Király, Alexandru Marinete, Constantin Mîrzea, Papuc Alexandru, Cosmin Paulescu, Ana Petrovici Popescu, Sever Petrovici Popescu, Maria Pop Timaru, Alexandru Ranga, Bogdan Rață, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Ștefan Sergiu Siminic, George Tănase, Irina Tănase, Mihai Zgondoiu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru.

#syzygy în sculptură reprezintă o abordare holistică a expresiei artistice, în care se acordă atenție deosebită relațiilor dintre diferitele elemente pentru a crea un întreg unitar și de impact. Artiștii se străduiesc adesea să atingă syzygy pentru a evoca un sentiment de completitudine și satisfacție estetică în experiența privitorului în fața sculpturii.