Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 16 – 18 septembrie
henriette cihoschi

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 16 – 18 septembrie

Curatorial recomandă pentru acest weekend trei expoziții ce trebuie vizitate în București. Oferta este una eclectică – de la sculptură la pictură, de la colaj la lucrări acustice și muzică instrumentală.

Sculpturi de Henriette Cihoschi, la Palatul Suțu

Expoziția „Destinul unei sculptorițe: Henriette Cihoschi”, organizată de Muzeul Municipiului București, poate fi vizitată până pe 23 octombrie, la Palatul Suțu.

„Prin arta care i-a animat existența și la care nu a renunțat nici în cele mai grele ore, Henriette Cihoschi a cunoscut succesul, a înfruntat greutățile și a descoperit in sine curajul de a continua. Sculpturile sale ar trebui privite astăzi ca martori ai unei remarcabile perseverențe și dovada încrederii că arta, prin valoarea ei superioară, dă dreptul la viață”, remarcă Paul Emanuel Gălățescu și Andrei-Paul Stăncioiu, autorii volumului „Henriette Cihoschi”, inițiatorii proiectului expozițional.

Pictură, cărți-obiect și colaje, la ARCUB

Artista elvețiană de origine română Anca Seel-Constantin expune la ARCUB Gabroveni o selecţie a celor mai importante lucrări de artă realizate de ea în ultimii ani – pictură, colaj fotografic şi compoziţii în tehnică mixtă.

Intitulată „Geografia cuvintelor”, expoziţia poate fi vizitată până pe 16 octombrie.

Corp creativ internațional, la MNHCV

„Effi / Pym”, expoziție-eveniment Beatrice von Babel, va fi deschisă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) în  perioada 17 septembrie – 23 octombrie.

Beatrice von Babel este un organism flexibil, compus din creatori și interpreți autonomi, ale căror demersuri suprapun temporar, în diverse spații arhitecturale și mentale, hărți intime și parcursuri individuale, explică organizatorii.

La Muzeul Hărților vor fi expuse, alternativ și cumulativ, sculpturi, țesături, instalații, pictură, fotografie, video, lucrări acustice și muzică instrumentală, vocală și electronică, performance și acțiuni.