Evenimentele weekendului 2 – 4 august
Primul weekend al lunii august aduce la București noi expoziții de artă în trei spații cu istorie: Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Național al Țăranului Român și Palatul Mogoșoaia.
Second Life
Opere de grafică, desene, pictură, artă religioasă din diferite culturi – artă modernă și contemporană europeană din colecţia artistului Ion Isaila sunt expuse la Casa Filipescu-Cesianu – Muzeul Municipiului București.
„Second Life – Ion Isaila Art Collector” cuprinde lucrări cumpărate și primite de la artiști colegi, prieteni, profesori, multe dintre ele cu dedicație personală.
Expoziția e deschisă până în 11 august și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.
Să cunoști lumea
O expoziție inspirată de Constantin Brâncuși dedicată frumuseții persoanelor cu dizabilități este găzduită de Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român până în 14 august.
Vanner Collective, colectiv de creatori de teatru din România și Irlanda, anunță proiectul artistic multidisciplinar „Să cunoști lumea”, reunind sub umbrela empatiei și incluziunii o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.
Fotografiile rezultate sunt expuse într-o amplă instalație artistică participativă și sculpturală inspirată de „Masa Tăcerii” și pot fi văzute la muzeu de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00.
Soulscapes
Expoziția „Soulscapes” este prezentată în premieră în România, după două ediții organizate în Shanghai, și reunește 17 artiști contemporani din România și China.
Găzduită de Galeria Parter a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia în perioada 3 august – 2 septembrie, expoziția internațională are ca temă explorarea complexității și diversității sufletului uman.
Curatoarea Diana Roman mizează pe dialogul între generații și culturi, dar și pe contrastele create de multitudinea de tehnici de lucru, de la cele tradiționale, la cele multimediale, instalaționiste. Expoziția alătură identități artistice variate, întregul concept al acesteia constând în însuși dialogul artistic, filosofic și psihologic dintre ideile, experiențele și stările sufletești exprimate de creatori prin operele lor.
„Soulscapes” poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 09:00 și 17:00.