Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 23 – 25 septembrie
tapiserii, art safari 10, curatorial

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 23 – 25 septembrie

Ultimul weekend din luna septembrie este marcat în Capitală de mai multe premiere, între care o nouă ediție Art Safari și prima expoziție în România a artistului de origine maghiară Pal B. Stock.

Art Safari #10, la Palatul Dacia-România

Expoziții cu lucrări ale artiștilor John Constable, Ștefan Popescu, Lilian Theil și Mihai Mureșan sunt incluse în programul celei de-a zecea ediții Art Safari, care debutează la Palatul Dacia-România din București pe 23 septembrie.

În contextul unui parteneriat cu Victoria & Albert Museum din Londra, lucrări valoroase semnate de artistul britanic John Constable sunt expuse în premieră la București. Alături de acestea vor sta și opere de Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Claude Lorrain, William Turner, Thomas Gainsborough și Jacob van Ruisdael din colecția pictorului peisagist.

Pavilionul Românesc cuprinde trei expoziții – Ștefan Popescu, unul dintre principalii pictori-călători ai artei românești, Lilian Theil, artistă în vârstă de 90 de ani din Sighișoara, și Mihai Mureșan, pictor neorealist clujean. Lor li se alătură o expoziție de afiș coreean, „Korean Beauty. Poster Art” semnată de Byoungil Sun.

Art Safari #10 are loc până pe 11 decembrie. Program vizitare: joi – duminică (12:00 – 21:00).

Pal B. Stock în premieră

Expoziția „Secret Entrance”, cu lucrări ale artistului de origine maghiară Pal B. Stock, va fi deschisă la Anaid Art Gallery din București între 23 septembrie și 17 decembrie 2022.

Pal B. Stock este un artist de origine maghiară, născut la Debrecen în 1964, care a emigrat în perioada comunistă în Germania, apoi în Statele Unite ale Americii.

Activitatea sa expoziţională s-a desfăşurat în centre artistice importante ca München, Berlin, Miami şi New York. Din 2010, trăieşte şi lucrează în Berlin. „Secret Entrance” este prima sa expoziţie personală în România.

Curatoarea expoziției care cuprinde o serie nouă de lucrări pictate în decursul anului 2022 în tehnica encausticii este Diana Dochia.

Les Femmes du Feu, la Combinatul Fondului Plastic

Lucrări create de artiste ca Hedda Sterne, Geta Brătescu și Ingrid Torvund sunt reunite în expoziția „Les Femmes du Feu” deschisă la Galeria Sector 1 până pe 3 noiembrie.

„Les Femmes du Feu” țese legături prin timp și spațiu pentru a crea o conversație colectivă, pornind de la lucrările suprarealiste originale ale Heddei Sterne și Getei Brătescu până la lucrări noi ale artistelor contemporane Hortensia Mi Kafchin, Ioana Ursa, Tincuța Marin, Codruța Cernea, Marianne Darlén Solhaugstrand, duo-ul Karoline Hjorth & Riitta Ikonen și Ingrid Torvund.

Very Important Dates, la Celula de Artă

Alex Manea expune la Celula de Artă în perioada 24 septembrie – 3 octombrie o serie de lucrări ce au la bază importante momente din istoria lumii.

„V.I.D.”, care ocupă Celula de Artă până pe 3 octombrie, încearcă să creeze o listă imparțială care să atingă cele mai influente evenimente din istorie, cele care au modelat lumea mai mult decât oricare altele. Artistul a ales 15 momente de cotitură spre a le reprezenta în lucrări.

Foto: „Lilian Theil. O bătrână care zâmbește”. Credit: curatorial.ro