Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 24 – 26 februarie
paraschiv, expozitie, mntr

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 24 – 26 februarie

Curatorial.ro propune, la final calendaristic de iarnă, trei noi expoziții de vizitat în București. Este vorba despre artiști emergenți și consacrați, care își prezintă lucrări recente în galerii și muzee din oraș.

Portrete ce conturează gânduri, la Kulterra

„Hidden”, serie de portrete semnate Marina Bira, este expusă la galeria  Kulterra până pe 21 martie.

Marina Bira, absolventă a Universității Naționale de Arte din București în 2017, este preocupată de pictura figurativă inspirată de pictura clasică, în ulei.

„Portretele nu sunt picturi ale unor persoane, înțelese în mod individual, sunt imagini care pierd legătura cu modelul și ne lasă să vedem un subiect non individual care descrie o atitudine universală, creând o imagine cu totul nouă. Acestea conturează stări de spirit, gânduri, amintiri care facilitează procesul de autocunoaștere”, spune artista.

Sat și credință, la MNȚR

Artistul vizual Christian Paraschiv expune la Muzeul Național al Țăranului Român, până pe 26 martie, o serie de lucrări sub titlul „Sat și Credință” (foto).

Credința, tradițiile, omenia și bunul simț s-au născut la țară, în vechile sate și cătune românești. În România există un sat numit Credința. Credința este marcată prin Cuvânt, căci Credința vine prin auz și pentru cei puțini cu lucrul în făptura simbolică, prin văz, prin „cuvântul scris”, se arată în prezentarea expoziției ce poate fi vizitată la Sala „Irina Nicolau”.

Expoziție colectivă, la Sector 1

Expoziția de grup „Alive in Sight Only for a Second” este deschisă la Galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic până pe 06 aprilie 2023.

Curatoriată de Horațiu Lipot, ea cuprinde lucrări semnate de Marius Bercea, Răzvan Boar, Sarah Muscalu, Andrei Nacu, Abel Rad, Marcel Rusu și Nora Teplan.

„Expoziția este formată din artiști a căror practică tratează camera de fotografiat ca un dispozitiv de a vedea structural-intersecțional în obiectul analizat, mai mult decât un simplu obiect producător de imagine mecanică mimetică, imaginea devenind astfel un alt strat procesual, care crează distanță și implicit analiză”, spune curatorul.