Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 ianuarie
4 emanuel borcescu, expo scemtovici benowitz, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 26 – 28 ianuarie

Desen, sculptură, picturi în ulei și chiar modă se regăsesc în trei expoziții deschise în București și recomandate de curatorial.ro pentru weekendul acesta.

„Schimbul patru”, la Scemtovici & Benowitz

Emanuel Borcescu expune la Scemtovici & Benowitz Gallery, sub titlul „Schimbul patru”, o serie de lucrări în care abordează ruina industriei românești. Lucrări de mari dimensiuni, picturi în ulei, dar și desene în cărbune, stau alături de o arhivă de fotografii și de echipamente folosite în fabrici, toate prezentate sub un fundal sonor relevant. Pe parcursul celor două niveluri ale galeriei, vizitatorul este însoțit de sunete captate în ateliere.

Schimbul patru”, curatoriată de Raluca-Ilaria Demetrescu, relevă preocuparea artistului pentru spațiile ruginit-crepusculare ale defunctei industrii românești. Expoziția este deschisă până la 23 februarie.

„Catwalk Mood”, la Kulterra

Expoziția „Catwalk Mood” a artistei Ioana Cristodorescu, cu lucrări de pictură care tratează subiecte din lumea modei și sunt inspirate de experiența ei de model, e deschisă la Kulterra Gallery până la 20 februarie.

Cristodorescu surprinde elemente opuse din lumea modei, realizând un contrast între grandoare și fragilitate, între rafinament și obscuritate. Această juxtapunere subliniază complexitatea umană și a industriei modei într-un mod intrigant, se arată în prezentarea expoziției.

„Nimb și Agonie”, la MNȚR

Lucrări de desen și sculptură ale lui Simion Moldovan sunt expuse în Sala „Irina Nicolau” de la Muzeul Național al Țăranului Român sub titlul „Nimb și Agonie”.

Lucrările lui Simion Moldovan genereză un univers distopic, în care elemente vechi coexistă cu cele mai recente descoperiri ale științei.

Expoziția curatoriată de Mădălina Mirea este deschisă până la 25 februarie.

Foto: expoziția „Schimbul patru” (c) curatorial.ro