Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 3 – 5 februarie
mnir, expozitie dacia, coif, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 3 – 5 februarie

Cele mai noi expoziții vernisate în București fac obiectul recomandărilor curatorial.ro pentru acest weekend, iar lor li se adaugă cea mai mare expoziție sintetică în decurs de 25 de ani dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane și a celor ale primilor migratori în spațiul provinciei Dacia.

„Cărămida e făcută din case”, Dacian Andoni expune la MNȚR

Lucrări recente de pictură de mari dimensiuni și de desen ale lui Dacian Andoni sunt expuse în Sala „Irina Nicolau” de la Muzeul Național al Țăranului Român, până pe 19 februarie.

Lucrările prezentate în expoziția „Cărămida e făcută din case” au ca temă cărămizile-pământ, embleme ale constructivității, pe care artistul le transformă în adevărate monumente, cu referire la teoria platoniciană a unității în multiplicitate.

Prima expoziție Arina Bican la Kulterra

Cele mai noi lucrări ale artistei Arina Bican sunt expuse sub titlul „Social Metamorphosis” la galeria Kulterra pânăă pe 26 februarie.

În prima expoziție personală a lui Bican în galerie, ea remarcă subtilitățile societății în care trăim și își imaginează această desfășurare de forțe într-un univers contemporan, urban, în care femeile se transformă ca în „Metamorfozele” lui Ovidiu și contrar lui Darwin – dinspre uman în animal.

„Dacia. Ultima frontieră a romanității”

Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a romanității” (foto) este încă deschisă la Muzeul Național de Istorie a României. Perioada de vizitare a fost extinsă de organizatori, având în vedere popularitatea crescută a expoziției.

Aducând laolaltă sute de artefacte ce acoperă 1.400 de ani de existență pe teritoriul de astăzi al țării noastre, precum Coiful de aur de la Coțofenești, bijuterii și sculpturi, este cea mai mare expoziție sintetică din ultimii 25 de ani dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane și a celor ale primilor migratori în acest spațiu.