Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Șapte artiste „controlează”, într-o expoziție, prin diverse modalități și tehnici, dezechilibrele globale/ galerie foto
control

Șapte artiste „controlează”, într-o expoziție, prin diverse modalități și tehnici, dezechilibrele globale/ galerie foto

Expoziția de grup „Control”, ce reunește lucrările a șapte artiste care examinează diferitele moduri în care sistemele și credințele ordonează, limitează sau guvernează acțiunile și comportamentele individuale și sociale, a fost deschisă la Institutul Goethe.

control3

Expoziția „Control”, lucrări semnate de Oana Stanciu, foto: curatorial.ro

Artistele care expun sunt: Najax Harun (n. Somaliland, stabilită la Addis Ababa), Nona Inescu (n. Romania, stabilită la Berlin), Agnieszka Mastalerz (n. Polonia, stabilită la Varșovia), Monica Mays (n. Spania, stabilită în Amsterdam), Rachel Monosov (n. Rusia, stabilită la Berlin), Chiedza Pasipanodya (n. Zimbabwe, stabilită în Toronto), Oana Stanciu (n. Romania, stabilită la Edinburgh).

Fotografiile alb și negru ale Oanei Stanciu pun în scenă corpul artistei în posturi inconfortabile, sfidând gravitația și dinamica tradițională a puterii.

control2

Expoziția „Control” – „Without icons” de Monica Mays, foto: curatorial.ro

control6

Expoziția „Control” – „Nodes I,II,III”, Agnieszka Mastalerz, foto: curatorial.ro

„Nodes”, lucrarea video și fotografică a Agnieszcăi Mastalerz, evocă vrăjitoria ca mecanism de control, analizând procesul de cizelare a naturii pentru succesul comercial.

control5

Expoziția „Control” – „Munda (Field)”, Chiedza Pasipanodya, foto: curatorial.ro

Sculpturile din ceramică ale artistei Chiedza Pasipanodya, intitulate „Munda”, întruchipează siluete fantomatice ale mușuroaielor de termite, cercetând influența mitologiei ancestrale asupra percepției de sine. Lucrările artistei reflectă lumina asemeni siluetelor fantomatice ale mușuroaielor de termite.

control8

Expoziția „Control” – „Preservers (Case for nurturing interpersonal relationship)”, centru, Nona Inescu, foto: curatorial.ro

Sculptura din metal a Nonei Inescu este amplasată în centrul Pavilionului Goethe, creând un spațiu de dialog despre mișcarea globală a plantelor și a ecosistemelor determinată de om, explorând implicațiile istorice ale acesteia asupra ordinii mondiale și a transformărilor peisajului.

Picturile vibrante ale lui Najax Harun narează poveștile suprimate ale Războiului de Independență post-Somaliland.

control4

Expoziția „Control” – „Shadow Box”, Monica Mays, foto: curatorial.ro

Monica Mays lucrează cu viermi de mătase, analizând relația dintre cea mai îndelungată creatură domesticită și feminitate; modul în care un astfel de control a influențat chiar și biologia noastră. Lucrarea video a lui Monosov, „Melodica”, prezintă trei personaje care se protejează de orice pericol.

Curatori sunt Catinca Tăbăcaru și Raphael Guilbert.

Expoziția va rămâne deschisă până la 23 martie.