„Second Life” – Expoziție a artistului și colecționarului Ion Isaila, la Alba Iulia
Expoziția „Second Life” cu lucrări din colecția artistului sibian Ion Isaila va fi vernisată la Museikon, în Alba Iulia, pe 29 noiembrie și va putea fi vizitată până pe 20 ianuarie.
Vor fi expuse opere de grafică, sculptură, artă decorativă, albume și miniaturi ce provin de pe trei continente – artă modernă și contemporană europeană, dar și din epocile anterioare, precum și obiecte de artă etnografică, aborigenă și artă religioasă. Este vorba despre lucrări cumpărate și primite de la artiști colegi, prieteni, profesori, multe dintre ele cu dedicație personală.
„În aparență o zonă exclusivă, exorbitantă și selectă, piața de artă este – în principiu – accesibilă oricui. În expoziții, ateliere, galerii și în case de licitație, dar mai ales online se pot cumpăra oricând și la prețuri modice sau mici lucrări minunate, chiar și de la artiști celebri. Nepriceperea, nesiguranța, dar mai ales comoditatea și lipsa de informație și voință fac ca oameni extrem de puțini să se bucure de aceste valori autentice”, spune Isaila. „Dincolo de valoarea artistică și culturală, de caracterul enciclopedic – documentar și de relația personală cu o mare parte a operelor si obiectelor propuse, prezenta expoziție se dorește a fi un impuls și o pledoarie pentru artă și pentru artiști, pentru susținerea lor pe o scară mai largă, prin implicarea publicului iubitor sau potențial la finanțarea și promovarea valorilor reale ale artei contemporane. Lucrurile se pot schimba”, adaugă el.
Născut în 1953 la Sibiu, Ion (Ilarion) Isaila trăieşte şi lucrează la Dusseldorf din anul 1984. Artistul are numeroase lucrări în colecţii de artă publice şi private – la Kunstsammlungen Chemnitz, Kunsthaus NRW în Aachen, Muzeul Brukenthal și Fundatia ASTRA din Sibiu, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, UNArte Bucuresti, Muzeul de Artă Suceava, Colectia orașului Düsseldorf.
Expoziția „Second Life”, anterior prezentată la Sibiu, cuprinde lucrări semnate de unii ca Stefan Anastasiu, Mirela Anura, C. Apostol, Thomas Bayerle, Joseph Beuys, Bonifiali, Marcel Bunea, Marcel Broodthaers, Arnold Busch, Adina Caloenesco, Marcel Chirnoagă, Piero Dorazio, Andrzej Cisowski, Hanne Darboven, Astrid Feuser, Suzana Fântânariu, Gisela Flügge, Oli Grausz, Niculae Groza, Eggenschwiler, Wolfgang E. Herbst, Thomas Hirschorn, Dieter Krieg, Setsuko Ikai, Gereon Inger, Edgar A. Eubel, Rita Segelke, Jürgen Hille, Gisela Machalz, Dan Mihălțianu și Bruce Nauman.