Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sute de mii de maci din ceramică, instalație permanentă la Imperial War Museum North

Sute de mii de maci din ceramică, instalație permanentă la Imperial War Museum North

Nouă sute de mii de maci din ceramică, ce au atras milioane de vizitatori la expoziții care au marcat centenarul Primului Război Mondial, vor deveni instalație permanentă la Imperial War Museum North.

În 2014, la Turnul Londrei se aflau circa 900.000 de maci din ceramică. Cele două secțiuni, intitulate „The Wave” și „Weeping Window”, au fost atunci expuse în diverse regiuni din Regat.

Reprezentanții muzeului au spus că este potrivit ca acestea să fie găzduite permanent la Trafford, potrivit BBC.

Instalația inițială „Blood Swept Lands and Seas of Red” includea 888.246 de maci – unul pentru fiecare viață pierdută dintre forțele armate britanice și ale coloniilor în Primul Război Mondial, între 1914 și 1918.

Mai mult de 5 milioane de oameni au vizitat lucrarea originală la Turnul Londrei, între august și noiembrie 2014.

Secțiunile „The Wave” și „Weeping Window” au fost cumpărate în 2015 de fundațiile caritabile Backstage Trust și Clore Duffield Foundation și donate colecției Imperial War Museum (IWM) în 2018, când au fost expuse la sediile din Trafford și Londra.

Muzeul a precizat că 12.960 de maci realizați manual vor fi combinați într-un nou design, coborând în cascadă interiorul intrării Air Shard.

Expoziția va fi inaugurată pe 10 noiembrie, în ajunul Zilei Armistițiului, ca parte a evenimentelor dedicate comemorării.

Macii erau des întâlniți pe frontul de vest, iar ei au devenit un simbol al comemorării, după 1915, când soldatul și chirurgul canadian John McCrae a scris poezia „In Flanders Fields”, care se încheie cu versurile „we shall not sleep, though poppies grow in Flanders fields” (nu vom dormi, deși maci cresc pe câmpuri în Flandra, n.r.).

„Această sculptură, lucrare de artă și o piesă de istorie socială, va oferi vizitatorilor ocazia de a analiza consecințele războiului”, au mai spus reprezentanții muzeului.

Credit foto: Imperial War Museum