Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  „Terra 1,34” – Duo show MihU și Alex Baciu
baciu, mihu, expo

„Terra 1,34” – Duo show MihU și Alex Baciu

Sculptorul MihU și pictorul Alex Baciu expun împreună la București, în perioada 17 noiembrie – 4 decembrie, sub titlul „Terra 1,34”, la galeria Kulterra.

Vernisajul e programat pe 17 noiembrie, de la ora 19:00.

„Cu ocazia primului duo show în stilul galeriei Kulterra, artiștii invită la o discuție dirijată de bidimensionalitate și tridimensionalitate, de culoare, volum și narațiuni ale experienței umane. Spațiul expozițional vă întâmpină cu experiențe din tinerețe precum primul sărut în interpretarea artistului MihU dar și cu subiecte presante la nivel social explorate de Alex Baciu precum globalizarea, starea mediului înconjurător și ritmul alert în care trăim”, se arată în prezentarea expoziției.

MihU, pe numele real Mihai Ungureanu (n. 1976, Suceava), locuiește și crează în București. Este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Sculptură cu o licență realizată sub coordonarea profesorului Darie Dup, iar masterul realizat ulterior sub coordonarea profesorului Mircea Spătaru. Inspirat de Putti din sculpturile renascentiste italiene, artistul transpune prin lucrările sale în lumea veselă a copilăriei, plină de descoperiri, expresii și emoții, toate traduse prin culoare. Această lume se traduce inclusiv în procesul artistic unde și el se joacă și descoperă noi metode de expresie. Folosește o varietate de materiale precum porțelanul, ceramica și, mai nou, fibra de sticlă.

Alex Baciu (n. 1985, Constanța), locuiește în București și poate fi găsit adesea în studioul său de la atelierele Malmaison. Este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, secția pictură, fiind coordonat de profesorul Carol David. Cunoscut atât pentru pictură cât și pentru arta murală, artistul are o dublă versiune a practicilor sale. Ce se regăsește în murală nu se regăsește în picturile sale și viceversa. Temele și analizele regăsite în cele două medii sunt punctele principale prin care se diferențiază pictura lui de practica sa ca muralist.