„Transcendent”, expoziţie de pictură şi sticlă, la Muzeul de Artă Cluj Napoca
Expoziţia de pictură şi sticlă „Transcendent”, semnată de Agneta Labancz-Cismașiu (pictură) şi Nagy Anna Mária (sticlă) va fi deschisă la Muzeul de Artă Cluj Napoca în perioada 29 septembrie – 16 octombrie.
Cele două artiste au în palmares participări comune la o serie de manifestări expoziționale de grup, amândouă fiind membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și ale Breslei Barabás Miklós. Inițiativa de a realiza un proiect expozițional duplex le aparține.
Agneta Labancz-Cismașiu s-a născut la Turda, în anul 1951, unde a urmat și studiile liceale. A studiat mai apoi, la Cluj, în cadrul Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu”, secția Arte Textile, clasa profesorului Leonid Elaș, promoția 1980. După absolvire, a revenit la Turda, unde a desfășurat și continuă încă o efervescentă activitate didactică, fiind una dintre persoanele care au inițiat și au promovat în România pedagogia Waldorf. A devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici și a dezvoltat o bogată activitate de creație (tapiserie, pictură, mixed media) și expozițională.
Nagy Anna Mária s-a născut în anul 1959 la Câmpia Turzii, oraș în care și-a petrecut copilăria și adolescența. Atrasă și inițiată de timpuriu în artă, a venit la Cluj-Napoca pentru a studia la Liceul de Artă. A urmat apoi studiile la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, unde și-a aprofundat pregătirea artistică la secția „Ceramică-Sticlă”, absolvind, în promoția 1981, la specializarea „Sticlă”. A revenit la Câmpia Turzii, iar prin repartiție a devenit designer la Fabrica de sticlă din Turda, întreprindere la care a rămas peste zece ani. După 1990 și-a deschis propria manufactură de sticlă, unde a dezvoltat atât linia de producție a obiectelor industriale și de larg consum, cât și atelierul de creație artistică. Are un bogat palmares de participări la expoziții personale sau de grup din România, Ungaria, Germania, Austria, Japonia.