Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Under pressure”, colaborare între un fotograf și o ceramistă, la Celula de Artă
celula de arta, expo

„Under pressure”, colaborare între un fotograf și o ceramistă, la Celula de Artă

Expoziția „Under pressure”, colaborare între fotograful Andrei Măgureanu și ceramista Andra Achim, va fi prezentată la Celula de Artă în perioada 23 iulie – 13 august 2022.

Pornind de la ideea că stresul nu discriminează, iar mass-media bombardează zi de zi cu informații șocante, oamenii au devenit din ce în ce mai presați de context. Stresul și anxietatea constante ne dictează sentimente mixte pe care nici nu apucăm să le discernem că sunt alterate de informații noi. Suntem urmăriți pe tot parcursul zilei, în cele mai simple acțiuni cotidiene, asemenea animalelor supuse experimentelor.

Prin lucrările lor, artiștii doresc să surprindă sentimentele copleșitoare ale vieții și să le prezinte într-o instalație mixtă ce poate releva răspunsul, se arată în prezentare.

Andra Achim & Andrei Măgureanu

Andra Achim este născută în 1989, la București, și este absolventă a secției de Ceramică din cadrul UNARTE București. A participat la numeroase expoziții de grup, cele mai importante fiind Art Safari 2021, „Ne cheamă Iele” (2021, 2022 – Manasia Hub), „Bombe și oameni” (2022 – Carol 53), „Flori și oameni” ( 2022 – Contemporan hair space) și „Design de Obiect” (2022 – Galeria Galateea). Artista lucrează la un atelier de ceramică (ArtTime Atelier), unde susține cursuri în regim de hobby.

Andrei Măgureanu, sau Măgu, a devenit pasionat de târguri și de fotografie în 2005. Găsind diverse aparate și formate de peliculă, a început să experimenteze tehnici neconvenționale. În 2012, a pus bazele colectivului de fotografie pe film AM Fotografii împreună, cu care a expus în cadrul mai multor evenimente culturale în București. Studiile în urbanism la UAUIM au ghidat atenția asupra spațiului public și a calcanelor, concluzionându-se într-un album de desenat pentru graffiti.