Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Viziuni artistice despre iubire, în expoziție la Arcub
mihai kirila expo arcub

Viziuni artistice despre iubire, în expoziție la Arcub

Expoziția „The look of love”, care prezintă viziuni artistice despre iubire ale unor artiști consacrați și emergenți, va putea fi vizitată la sediul Arcub în perioada 10 – 25 februarie.

„The look of love” îl provoacă pe privitor să pornească într-o călătorie imersivă al cărei scop este nu doar să îl facă să descopere viziunile unor artiști, ci și să fie ca o certitudine despre iubirea existentă și  cea așteptată în propria viață, explică organizatorii.

Sunt explorate drumuri ce duc la descoperiri despre lumea în care trăim: iubirea de sine, iubirea pentru ce se află dincolo de superficial, iubirea pentru natură, iubirea ca stare de contemplare, iubirea față de cei de care ne înconjurăm într-o comunitate unită, care caută să evolueze.

Artiști participanți

Trick Patrick este un mix contemporan între Salvador Dali, Picasso și Van Gogh. Folosește tehnica impasto în cele mai multe din lucrările sale și se inspiră din orașul natal, Hârșova, și din oamenii de acolo, pentru care inventează povești suprarealiste.

PanAm (Ana Maria Panaitescu) nu călătorește, dar lucrează assemblage – colaje – în care introduce sticle de pământ aduse de prieteni din toate colțurile lumii. Ideea principală din lucrările ei este aceea că deși pământul are culori diferite în funcție de proveniență, cu toții suntem indubitabil legați de natură.

Misha Diaconu sculptează singură lucrări masive din metal. Calul din parcul IOR este una din operele care îi aparțin.

Laurențiu Dimișcă, promotorul mișcării Outsider Art în România, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de outsider art din Europa, a pictat două turnuri de apă, a expus la Soho, Broadaway – NewYork, Paris, Lyon, Dijon, Vichy, Bruxelles, Rotterdam,Torino ,Milano, Verona, Shanghai, din 2021 a înființat prima Galerie-Muzeu – Centru de artă populară contemporană din România în satul Gura Văii, județul Neamț. Laurențiu Dimișcă a pictat clădirea centrului (800 mp) în interior, exterior, pe acoperiș, pridvor și va fi inclusă în clădirile bizare din lume.

Aurel Pătrașcu, director artistic al Târgului International de Arte Vizuale organizat succesiv la Muzeul National de Arta București, Palatul Cotroceni, Circul de Stat, Teatrul National București, între 1998 și 2002, cel mai mare târg de artă din România din perioada respectivă, l-a avut mentor pe Alin Gheorghiu, care îi este unchi. Lucrările lui abordează ideea de construcție psihologică în care se așterne fie liniștea, fie haosul – totul construit cu elemente acumulate de-a lungul vieții prin diverse experiențe la care luăm parte.

Emanuel Chiriac – lucrările lui sunt influențate de Giacometti și de arta bizantină, fiind un mix de formă simplă și spiritualitate.

Elvira Bozga a dedicat o serie elementelor legate de materie organică – carne – pentru a evidenția ideea de unitate a umanității, toți suntem făcuți din aceeași materie, abordează subiecte contemporane legate de discriminare rasială.

Alex Nicoară pictează scene în manieră hiperrealistă, având în minte ideea că nimic nu este ce pare de fapt și că adevărul se află ascuns – de aceea trebuie să privim dincolo de imagine.

Luminița Perșa abordează ideea de imaginație subconștientă și pune pe pânză frânturi din visele pe care le are, pe care le ascunde în pânze mari, pline de detalii, lucrate într-o tehnică mixtă.

Mihai Kirilă lucrează compoziții suprarealiste care pun accentul pe provocările omului modern și pe felul în care reacțiile noastre interioare se pot reflecta în exterior – cum ar fi dacă ceea am arăta așa cum simțim?

Expoziția, organizată de Mecena.Art cu sprijinul Arcub, poate fi vizitată în perioada 10 – 25 februarie, între orele 14:00 și 20:00, la Arcub – Sala Bolților. Biletele pot fi achiziționate de pe arcub.ro sau de la sediu. Prețul unui bilet este de 25 de lei, respectiv 15 lei (pentru elevi, studenți, pensionari).

Foto: lucrare de Mihai Kirilă. Credit: Arcub