Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Ziua Culturii Naționale, la instituțiile din subordinea Ministerului Culturii
ultima fotografie cunoscută a poetului mihai eminescu

Ziua Culturii Naționale, la instituțiile din subordinea Ministerului Culturii

Instituțiile din subordinea Ministerului Culturii organizează anul acesta mai multe evenimente specifice, la sedii și online, pentru a marca Ziua Culturii Naționale.

„Aș vrea să simțim cu adevărat bucuria și semnificația unui asemenea moment și să ne amintim că principalul liant al unei societăți este și trebuie să rămână Cultura. De la obiceiuri păstrate în toate colțurile țării, la oameni de cultură valoroși și artiști-tezaur care duc pretutindeni în lume frumusețea și unicitatea acestui neam, România reușește să rămână o destinație culturală cu tradiții de neclintit, dar deschisă, totodată, noutății”, a transmis Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Accesul va fi gratuit în mai multe muzee, pe 15 ianuarie, iar programul unora dintre ele va fi prelungit.

Personalitatea centrală a evenimentelor organizate la nivel național va fi poetul și jurnalistul Mihai Eminescu, care s-a născut pe 15 ianuarie 1850 și care a lăsat o importantă moștenire.

În plus, Ministerul Culturii organizează la Opera Națională București, pe 15 ianuarie, la ora 19:00, un spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Naționale București, dirijor – Daniel Jinga.

Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național de Artă Timișoara și Muzeul Național „Constantin Brânncuși” se numără între instituțiile care participă la marcarea Zilei Culturii Naționale.

Programul evenimentelor organizate de instituțiile din subordinea MC poate fi consultat pe site-ul cultura.ro.

Ziua Culturii Naţionale, ajunsă la a 13-a ediţie, este o sărbătoare cu statut naţional iniţiată de Academia Română în anul 2010.

Imagine: Ultima fotografie cunoscută a poetului Mihai Eminescu, realizată după clișeul lui Jean Bielig, Galați, 1887-1888