Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  NASA pregăteşte misiunea Artemis I de explorare a Lunii
artemis I, NASA

NASA pregăteşte misiunea Artemis I de explorare a Lunii

Artemis I este prima misiune integrată de explorare a NASA care include naveta spaţială Orion, Sistemul de Lansare Spaţială (SLS) şi infrastructura de la Kennedy Space Center din Cape Canaveral, Florida.

Potrivit NASA, Artemis I este prima misiune dintr-o serie mai amplă, aceasta neavând echipaj uman. Scopul este de a explora în detaliu spaţiul şi de a demonstra „angajamentul de a extinde prezenţa umană pe Lună şi mai departe”.

În decursul acestui prim zbor, naveta va lansa cea mai puternică rachetă din lume, care va zbura mai departe decât orice aparat creat pentru pilotaj uman. Este vorba despre 450.000 de kilometri depărtare de Terra, într-o misiune care va dura între patru şi şase săptămâni.

Orion va sta în spaţiu mai mult decât orice altă navetă, fără a se cupla la Staţia Spaţială, iar revenirea pe Terra va fi cea mai rapidă din istorie.

„Este o misiune care va întreprinde cu adevărat ce nu a mai fost realizat până acum şi prin intermediul acesteia vom afla lucruri complet noi”, a spus managerul misiunii Artemis I, Mike Sarafin. Potrivit lui, Artemis I va face pionierat pentru descoperiri viitoare şi va stabili noi repere în domeniu.

NASA afirmă că, prin intermediul acestei prime misiuni, creează o cale pentru explorarea umană a spaţiului, în contextul în care astronauţii vor testa mediul lunar pentru asemenea activităţi şi au în vedere şi alte locuri, precum planeta Marte.

Chiar dacă această misiune nu are echipaj uman la bord, NASA poate trimite nume de oameni în spaţiu. Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul NASA pentru a avea numele trecut pe un hard de memorie care se va afla în naveta Orion.

Credit foto: NASA