Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Show Stella McCartney la Paris – Modă sustenabilă în colaborare cu artistul Yoshitomo Nara
stella mccartney

Show Stella McCartney la Paris – Modă sustenabilă în colaborare cu artistul Yoshitomo Nara

Creatoarea de modă Stella McCartney a prezentat pe 4 octombrie, la Săptămâna Modei de la Paris, cea mai sustenabilă colecție a sa de haine, din bumbac regenerativ, pentru care a colaborat cu artistul japonez Yoshitomo Nara, iar o a doua capsulă unisex creată de cei doi va fi lansată în luna decembrie.

Inspirată de sloganul „Change the History” al lui Nara, Stella McCartney a devenit pionieră în folosirea bumbacului regenerativ.

În acest sezon, articolele de îmbrăcăminte șic, cum ar fi mini-rochiile albe asimetrice și topurile roz strâmte au fost pânză pentru imaginația vie a artistului japonez Yoshitomo Nara.

Cele mai distractive look-uri au fost colorate, cum ar fi un top de scuba galben și pantaloni accesorizați cu șlapi negri și o geantă de mână. Acest lucru a creat un aspect fin pe podiumul galben strălucitor amenajat lângă Centrul Pompidou.

Colecția de primăvară-vară, sustenabilă în proporție de 87%

Vorbind în culise, după ce l-a salutat pe tatăl ei, Paul McCartney, creatoarea a spus că această colecție de primăvară-vară a stabilit un record al casei pentru a fi sustenabilă în proporție de 87%.

„Este cea mai sustenabilă colecție a mea de până acum. Sper că nu s-a sacrificat nimic; nu ar trebui să vezi nimic din sustenabilitate – ar trebui să arate în continuare luxos”, a spus ea.

Nu este un secret pentru nimeni că moda este o industrie extrem de risipitoare. De când casa ei a fost achiziționată de gigantul de lux LVMH, Stella McCartney și-a asumat și un rol de lobby în cadrul companiei pentru a o duce într-o direcție mai ecologică.

Bumbacul regenerativ și-a făcut debutul pe podium, ca rezultat al unui proiect pilot de trei ani în Turcia, care adoptă metodologia agriculturii regenerative pentru un proces de producție de bumbac care captează carbonul în sol. Supranumită „noroi până la cămașă” într-o încercare de a oglindi succesul mișcării „de la fermă la masă” în domeniul alimentar, agricultura regenerativă este văzută ca o frontieră cheie în eforturile de sustenabilitate în modă, la fel ca alte proiecte susținute de Levi Strauss și Ralph Lauren.