Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zece artiști într-o expoziție de sound art inspirată de zece cărți
csv, sound art

Zece artiști într-o expoziție de sound art inspirată de zece cărți

Expoziția „În câteva cuvinte”, în care zece artiști contemporani români folosesc sunetul și cărțile pentru a traduce idei esențiale despre viață, evoluție și filosofia naturii, va fi vernisată la Centrul de Studii Vizuale (CSV), pe 25 mai, de la ora 18:00. Cu această ocazie, Fundația Cărturești și Greenpeace va lansa la CSV o bibliotecă deschisă de cartier, populată cu cărți despre mediu și studiu artistic al naturii, la care oricine poate avea acces.

Cei zece artiști invitați în proiectul „În câteva cuvinte” vor fi prezenți la vernisaj atât prin lucrările lor originale de sound art, cât și fizic: Maria Balabaș, Chlorys, Mihai Iordache, Micleușanu M., Diana Miron, Simina Oprescu, Somnoroase Păsărele (Gili Mocanu), Anamaria Pravicencu, Cătălin Rulea, Sillyconductor. Curator este Cristian Neagoe.

„Dacă ar fi să rezumi o carte la câteva cuvinte, ca exercițiu de generare a unei lucrări de artă, care ar fi acelea? Și cum ar suna ele?”, se întreabă Cătălin Rulea, artist și fondator CSV. „În câteva cuvinte” este un proiect propus de Fundația Cărturești împreună cu Centrul de Studii Vizuale pentru a genera o bibliotecă publică de ecologie și abordări ecologice contemporane în cadrul CSV, care să trezească interesul publicului în cadrul unei expoziții interdisciplinare ce îmbină sound-art cu informația scrisă și instalații multimedia. Fiecare artist a abordat o carte și a tradus-o într-o lucrare de sound art originală.

Expoziția de sound art „În câteva cuvinte” poate fi vizitată în București până pe 13 iunie 2023, la Centrul de Studii Vizuale (str. Măcelari nr. 1), și va fi apoi găzduită la Iași de galeria Artep și în alte orașe din România în spațiile expoziționale ale Librăriilor Cărturești.