Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Globurile de Aur 2024 – Lungmetrajul „Oppenheimer” și serialul „Succession”, marii câștigători
globurile de aur, hfpa, golden globe

Globurile de Aur 2024 – Lungmetrajul „Oppenheimer” și serialul „Succession”, marii câștigători

Lungmetrajul „Oppenheimer” și serialul „Succession” au primit cele mai multe trofee Globurile de Aur la cea de-a 81-a gală de decernare a premiilor care a avut loc pe 7 ianuarie, la Los Angeles.

La această ediție au fost introduse două noi categorii de premii – Stand-up Comedy on Television și Best Cinematic and Box Office Achievement.

Globurile de Aur 2024 a fost prima ediție de la înlocuirea susținătorului evenimentului, Asociația Presei Străine de la Hollywood (HFPA), în urma achiziționării tuturor activelor, drepturilor și proprietăților HFPA de către Dick Clark Productions și Eldridge. Dick Clark Productions deține și produce acum premiile Globurile de Aur.

Un nou grup de votanți, divers din punct de vedere rasial și etnic – format din 300 de jurnaliști din întreaga lume, reprezentând 76 de țări – a selectat acum nominalizații și câștigătorii.

Lista câștigătorilor trofeelor Globurile de Aur 2024

La secțiune film, lungmetrajul „Oppenheimer” a primit cele mai multe trofee, cinci, inclusiv pentru cel mai bun film dramă și pentru regie (Christopher Nolan).

„Poor Things”, regizat de Yorgos Lanthimos, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film musical sau comedie, „Anatomie d’une chute” (Franța), de Justine Triet, s-a impus la categoria cel mai bun film în altă limbă decât engleza, iar „The Boy and the Heron”, de Hayao Miyazaki, a fost ales cel mai bun lungmetraj de animație.

„Anatomie d’une chute” a fost și câștigătorul premiului pentru scenariu, scris de Justine Triet și Arthur Harari.

Billie Eilish O’Connell și Finneas O’Connell au câștigat premiul pentru cel mai bun cântec, cu „What Was I Made For?”, din filmul „Barbie”, iar pentru cea mai bună coloană sonoră a fost premiat Ludwig Göransson, pentru „Oppenheimer”.

Cillian Murphy a fost premiat pentru rolul principal din lungmetrajul dramă „Oppenheimer”, iar Lily Gladstone a fost recompensată cu un Glob de Aur pentru rolul din „Killers of the Flower Moon”, devenind primul actor indigen care primește un astfel de trofeu.

Emma Stone a fost câștigătoarea categoriei „cea mai bună actriță într-un film musical/ comedie”, pentru rolul din „Poor Things”, în timp ce  Paul Giamatti s-a impus la categoria „actor în rol principal într-un film musical/ comedie”, pentru rolul din „The Holdovers”.

În rolurile secundare s-au remarcat Robert Downey Jr. („Oppenheimer”) și Da’Vine Joy Randolph („The Holdovers”).

Cât privește producțiile de televiziune, „Succession” a primit patru trofee, inclusiv la categoria serial dramă, „The Bear” a câștigat titlul de cel mai bun serial musical/ comedie, iar „Beef” a fost desemnată cea mai bună miniserie.

Pentru interpretare într-o producție de televiziune, au fost desemnați câștigători: Sarah Snook („Succession”), Jeremy Allen White („The Bear”), Ayo Edebiri („The Bear”), Kieran Cullkin („Succession”), Ali Wong („Beef”), Steven Yeun („Beef”), Matthew Macfadyen („Succession”) și Elizabeth Debicki („The Crown”).

La categoriile Stand-up Comedy on Television și Best Cinematic and Box Office Achievement au fost premiați „Ricky Gervais: Armageddon”, respectiv „Barbie”.